Leuven overklast Mechelen, Diez wint in Heerenveen

Op zaterdag zeven oktober waren er drie wedstrijden om de BeNe Cup waarvan er een meetelde voor de Belgische beker en dat was de ontmoeting tussen Leuven en Mechelen. Leuven liet niets heel van Mechelen, Den Haag kreeg klop van Liège en Diez won op bezoek in Heerenveen.

Liège Bulldogs – UltimAir HIJS Hokij Den Haag 5-1

Na de mooie winst van Den Haag op Geleen vrijdagavond werd er met vertrouwen koers gezet naar Wallonië. Alleen Liège miste nog vijf spelers en Den Haag drie. Toch was de eerste kans er een voor HIJS. Bartek Bison kon de kans niet verzilveren. Na de eerste twintig minuten was de stand 2-1 in het voordeel van de Walen. Een goal van  Sean Montgomery en Kurt Sonne met een 3-op-1 uitbraak zorgde voor 2-0 binnen dertig seconden tussen minuut zeven en acht. Maar op de powerplay was het Raymond van der Schuit die met een man meer op het ijs het verschil wist te maken.

In de eerste minuut van de 2e periode is het meteen weer raak. Op een uitbraak van Liège 3-op-0 is er geen houden aan voor goalie Julien van Nes. Sean Montgomery scoort zijn tweede van de avond. Als Frank Neven de strafbank in mag van de Bulldogs onstaat er weer een kans voor de Hagenaars. Echter zoals zo vaak al dit prille seizoen moet men weer een shorthanded tegengoal incasseren. Kurt Sonne dacht als Montgomery er twee scoort moet ik dat ook maar doen en zo stond er in het Medicité na veertig minuten 4-1 op het scorebord.

De derde periode is voor Den Haag wat als herboren uit de kleedkamer kwam. Maar zuiverheid in de schoten en goalie Troy Passingham gunde HIJS het niet om er nog een wedstrijd van te maken. Het laatste woord was dan ook voor Bryan Kolodziejczyk die met nog vijf minuten te gaan de 5-1 scoort.

#65 Sean Montgomery Foto: Facebook Bulldogs de Liège

Unis Flyers Heerenveen – EG Diez-Limburg 4-8

Diez begon al snel met scoren op bezoek in Thialf. Na twee minuten scoorde Nils Wegner met een schot van dichtbij via de five hole. Een 5-op-3 werd een prooi voor David Lademann die met een afstandsschot doel trof. Een minuut voor de eerste break was het Jesse Barwell die na een gewonnen face-off meteen uithaalde en Diez goalie Janis Wagner in de korte hoek verraste. In de tweede periode waren het de special teams van beide teams die scoorden. Twee powerplay goals van de Flyers en een powerplay goal en een shorthanded goal van Diez. Marek Krocker zorgde voor de 1-3 vlak na de break. Met een mooie move ging hij buitenom op snelheid en scoorde in de verre hoek. Met een man meer op het ijs maakte Ernesto Klem het met een rebound weer spannend.

Maar John Mclean wist ook met een man meer de score uit te bouwen naar 2-4. Fout uitverdedigen van Wessel Copier leverde een niet te missen kans op voor Mclean. Nadat Julian Grund nog een penaltyshot miste was het shorthanded Adam Keyes die op snelheid naar Martijn Oosterwijk kon doorgaan en de 2-5 wist te maken. Jesse Barwell scoorde zijn tweede van de avond op de powerplay met een strak en hard schot in de linker bovenhoek. Hoewel hij dus een penaltyshot miste was het Julian Grund die de tussenstand naar 3-6 bracht. Vlak voor de tweede break. Frankie Pucci kwam ook op de scoresheet toen hij tien minuten voor tijd de 4-6 wist te maken. Twee minuten later was de marge alweer drie. Marek Krocker wist in een scrimmage bij de goal de 4-7 te maken met zijn tweede van de avond. Het slotakkoord was wederom voor Diez met een empty netter.

tekst gaat verder onder de video

Chiefs Leuven – Mechelen Golden Sharks 9-2

Halverwege de eerste periode was de stand al 4-0 in het Leuvense voordeel. Aan het eind van de eerste twintig minuten was het al 6-0. Twee keer Alec James en daarnaast Boris Kolyasnikov, Warre Vanmontfort, Grayden Gottschalk en Nathan Compere. Halverwege de wedstrijd was het op de powerplay Verners Egle die de 6-1 maakte. Maar daarna scoorde aanvoerder Dries Blockx twee keer voor de Chiefs. Boris Kolyasnikov scoorde de 9-1 met een 5-op-3 powerplay. En in de slotseconden zorgde Cas Staps nog voor de tweede goal van Mechelen.

#14 Dries Blockx Foto: Facebook Chiefs Leuven