Dallas Stars dichtbij maar toch ook weer ver weg


Face-off blikt vooruit op het NHL seizoen 2023-2024. Vandaag nemen we Dallas Stars onder de loep.

LEES OOK: Carolina Hurricanes net niet goed genoeg in de play-offs

terugblik seizoen 2022-2023

Dallas werd achtste in de league en tweede in de Central Division met 108 punten. 47 overwinningen 21 nederlagen en veertien keer ging men het ijs af na verlies met overtime of shootouts. Jason Robertson had een uitstekend jaar met 46 goals en 63 assists. Na Robertson volgen twee veteranen. Captain Jamie Benn en Joe Pavelski. Benn was goed voor 78 punten met 33 goals en 45 assists. Pavelski deed het met een puntje minder. 28 goals en 49 assists.

Men kwam tot de finale van de Western Conference. In de eerste ronde versloeg men Minnesota in zes wedstrijden. Daarna Seattle in zeven wedstrijden. In de Western Conference finale verloor het van de latere winnaar Vegas in zes wedstrijden. Men stond na drie wedstrijden al met 3-0 achter. Vochten zich terug tot 3-2 maar in wedstrijd zes waren de Stars opgebrand.

belangrijkste aangetrokken spelers

Matt Duchene, forward

werd uitgekocht door Nashville Predators. De 32-jarige Canadees had een goed jaar in 2021-2022 met 86 punten. Vorig seizoen was het een stuk minder met 71 wedstrijden en maar 56 punten. Heeft voor een seizoen getekend tegen drie miljoen dollar.

tekst gaat verder onder de foto

Matt Duchene Foto: Instagram Matt Duchene

Sam Steel, forward

De 25-jarige Canadese aanvaller komt over van Minnesota Wild on een free transfer. In 65 wedstrijden kwam hij tot tien goals en achttien assists.

Belangrijkste vertrokken spelers

Luke Glendening, forward

Luke Glendening speelde 70 wedstrijden en had maar zes punten (3G, 3A). Gaat nu voor twee seizoenen naar Tampa Bay. Waarschijnlijk op de plek van Pat Maroon die naar Minnesota Wild is vertrokken.

Joel Kiviranta, forward

Vier seizoenen speelde de 27-jarige Fin voor Dallas. Daarin speelde hij 163 wedstrijden met zestien goals en twaalf assists. Hij gaat naar Colorado Avalanche maar zal starten in de AHL bij de Colorado Eagles.

Max Domi, forward

De 28-jarige Canadees gaat naar de club waar zijn vader Tie Domi elf jaar speelde. Max Domi gaat naar Toronto Maple Leafs. Hij tekende een contract voor een jaar met de Leafs.

tekst gaat verder onder de foto

#18 Max Domi Foto: Instagram Max Domi

professional try-out

Jordie Benn, defense

de twee jaar oudere broer van Jamie Benn mag zich bewijzen met een professional try-out. Hij speelde eerder al vijf jaar bij de Stars. tussen 2012 en 2017. Speelde afgelopen seizoen het meeste in de AHL. 23 wedstrijden met zes punten. Twee goals en vier assists.

Talenten die minuten kunnen gaan maken

Lian Bichsel, defense

De 19-jarige Zwitser Lian Bichsel heeft zijn debuut al gemaakt voor Zwitserland. Hij zal beginnen bij de Texas Stars in de AHL. Maar staat als eerste op de lijst als er een blessure is om zijn debuut te maken in de NHL.

tekst gaat verder onder de foto

#6 Lian Bischel Foto: Instagram Lian Bischel

Logan Stankoven, forward

de 20-jarige Canadees Logan Stankoven had een uitstekend seizoen in de WHL met Kamloop Blazers. In 48 wedstrijden haalde hij 97 punten. 34 goals en 63 assists.

Gaan de Dallas Stars weer de play-offs halen?

Volmondig ja, de core is gelijk gebleven, met Matt Duchene is er een zeer ervaren kracht bijgekomen. En ze hebben al zoveel ervaring rondlopen.

vermoedelijke lijnen

Jason Robertson – Roope Hintz – Joe Pavelski
Jamie Benn – Wyatt Johnston – Evgenii Dadonov
Mason Marchment – Tyler Seguin – Matt Duchene
Matej Blumel – Radek Faksa – Ty Dellandrea

Esa Lindell – Miro Heiskanen
Thomas Harley – Jani Hakanpaa
Ryan Suter – Nils Lundkvist

Jake Oettinger
Scott Wedgewood
Matt Murray

Previous Leuven overklast Mechelen, Diez wint in Heerenveen
Next Ruime overwinning Scorpions op bezoek bij Trappers