Ruime overwinning Scorpions op bezoek bij Trappers


Op wedstrijddag zes van de Oberliga Nord kwam Hannover Scorpions op bezoek bij Tilburg Trappers. Een periode was Tilburg de betere maar uiteindelijk werd het 7-2 in het voordeel van de Hannover Scorpions.

LEES OOK:  Tilburg wint bij Hamm na uitstekende eerste periode

Tilburg Trappers – Hannover Scorpions 2-7

De eerste klap is een daalder waard, binnen 22 seconden lag de puck al in het Scorpions net. Diego Hofland scoorde ongehinderd vanaf links en schoot de puck achter Scorpions goalie Gerald Kuhn III. Maar lang hoefde de mannen uit Hannover niet te treuren want in de derde minuut moest ook Tilburg goalie Cedric Andree vissen. Justin Kirsch stond op de juiste plek om de pass af te maken bij een twee op een. Daarna waren de beste kansen nog voor de Scorpions maar Cedric Andree hield Tilburg op de been.

Een powerplay in het Tilburgs voordeel eindigde in het Trappers doel. Een foute pass in de aanval eindigde op een breakaway en shorthanded was Christoph Kabitzky trefzeker. Aan het eind van de eerste periode zorgde Jay Huisman voor de 2-2 op de powerplay. Hij kon van dichtbij de puck binnen schuiven. Ondanks een ruim overwicht qua schoten op goal 17-6 was het maar 2-2.

Foto: Arie Leeuwestein

De tweede periode was duidelijk voor de Scorpions. Maar liefst vier keer wisten de mannen uit Hannover te scoren. Binnen tien minuten was de stand al 2-5 geworden. Dat betekende ook het einde van goalie Cedric Andree in deze wedstrijd. Hij werd vervangen halverwege de wedstrijd door Ruud Leeuwesteijn. Binnen vier minuten werd het 2-3 Allan McPherson ging op snelheid tussen twee verdedigers door en scoorde in de verre hoek.

Een powerplay goal van Christoph Kabitzky betekende zijn tweede goal van de avond een shorthanded en een met ene man meer op het ijs. En halverwege de wedstrijd werd het 2-5 door Patrick Klöpper. Een schot wat terugkwam van de boarding kon hij bij de tweede paal ongehinderd binnen tikken. Een slashing penalty voor Branden Gracel en high sticking voor Mikko Virtanen leverde Scorpions een 5-on-3 op. En die ruimte moet je de Duitsers niet geven. Dylan Wruck scoorde de 2-6.

zout in de wonde

In de derde periode strooide Scorpions nog wat zout in de wonde door ook nog de zevende treffer te scoren. Julian Airich wist bij een twee op een ook nog even de score verder uit te bouwen. En zo ga je van plek een naar plek vier in de stand.

de samenvatting

overige uitslagen Oberliga Nord

Halle – Leipzig 5-4 OT
Duisburg – Erfurt 3-4
Herford – Essen 2-9
Indians – Herne 3-1
Rostock – Hamm 2-5

stand

Previous Dallas Stars dichtbij maar toch ook weer ver weg
Next Herentals verslaat rivaal Liège, Geleen koploper na ruime winst