Tilburg wint bij Hamm na uitstekende eerste periode

De trotse koploper van de Oberliga Nord Tilburg Trappers mocht op bezoek in Hamm bij de nummer vier Hammer Eisbären. Het werd na een uitstekende eerste periode uiteindelijk 4-7. Oftewel de drie punten gaan mee terug naar het Brabantse land.

Hammer Eisbären – Tilburg Trappers 4-7

Al in de eerste vijf minuten pakte Tilburg een 2-0 voorsprong. Meteen de eerste powerplay werd een prooi voor de mannen van Doug Mason. Tom Geisheimer mocht de strafbank op voor een tripping penalty en Diego Hofland  ging van buiten de linker face-off cirkel naar binnen en kon op een assist van D’Artagnan Joly ongehinderd de 0-1 maken. Anderhalve minuut later was het al 0-2 toen Max Hermens een backhand pass van Braden Gracel. Maar Tilburg ging gewoon door. Tweede powerplay goal nummer drie. Danny Stempher scoorde vanuit een pass van een Hammer speler. Acht minuten gespeeld 0-3. En het was nog niet gedaan. 32 seconden voor de toeter zou gaan en zes seconden na de powerplay was het Branden Gracel met de 0-4. Hij kon de puck na een rebound binnen schuiven. Het werd verdomd stil voor 722 toeschouwers in de Beta Finanz Eissportarena. Een seconde voor de eerste break scoorde de Eisbären echter de 1-4 met een man meer op het ijs. Benjamin Evanish versloeg Cedric Andree five hole.

Aan het begin van de tweede periode scoorde de thuisclub twee keer vlot achter elkaar. Dat alles rond het midden van de tweede periode. Erst was het Thomas Zuravlev met de 2-4 op een breakaway, en drie minuten later was het Artur Tegkaev die ‘Das Anschlusstor’ maakte. Zou het dan toch? Nee want Tilburg hervond zich en Reno de Hondt zorgde alweer voor een twee goal marge door de 3-5 binnen te schuiven. Dat was ook de tussenstand na veertig minuten.

Hoewel de derde periode echt gelijk opging scoorde acht minuten voor tijd Delaney Hessels de 3-6 Hij kon met een twee op een makkelijk het net vinden. Het leek nog even spannend te worden toen op de powerplay Moritz Israel de 4-6 maakte maar met een empty netter bepaalde Danny Stempher de eindstand op 4-7. Hij scoorde zijn tweede goal van de avond. Op naar zondagavond dan komt Hannover Scorpions op bezoek in Stappengoor.