Getergd Tilburg legt Halle over de knie


Na de zeperd vorige week in de eerste thuiswedstrijd tegen Hannover Indians herstelde Tilburg zich al op bezoek in Leipzig en dan gisteren in de tweede thuiswedstrijd evenzo. Tilburg won met 5-2 van Halle.

LEES OOK: Effectief Tilburg Trappers verslaat in Leipzig de Icefighters

Tilburg trappers – Saale Bulls Halle 5-2

Het begin was voor de Trappers met aardige mogelijkheden maar halverwege de eerste periode moest men toch de eerste tegengoal slikken. Na een powerplay voor Tilburg die niets opleverde was het Halle wat toesloeg. Tatu Vihaivanen glipte langs Alexei Loginov en Jordy Verkiel en wist via de five hole te scoren. Dan in de slotminuut denkt Tilburg gelijk te maken. Echter wat volgt is een straf voor Branden Gracel en de stand bleef 0-1. Maar vanuit het publiek liet men wel degelijk blijken dat ze het met de scheidsrechters niet eens waren.

Of het daar aan lag is nooit te bewijzen maar nadat de penalty was gekilled lukte het Branden Gracel wel de stand gelijk te trekken. Deze werd niet afgekeurd. Dat was in de derde minuut van de tweede periode. Twee straffen kort achter elkaar zorgde voor een 5-on-3 voor Halle. Wederom een goede penalty-kill van de Trappers. Na de kill is het wederom Branden Gracel met de 2-1. Hij kon alleen op de goalie af gaan zijn eerste poging werd gestopt door goalie Nils Velm maar de rebound was voor Gracel. 2-1 Trappers.

tekst gaat verder onder de foto

#53 Branden Gracel Foto: Arie Leeuwesteijn

Halle voert de druk op, denken de 2-2 te scoren maar het doel van Cedric Andree was verschoven. Terwijl Halle de druk opvoert valt de goal aan de andere kant. 3-1 voor de Trappers. Een schot van Giovanni Vogelaar wordt door Delaney Hessels van richting veranderd. Op de powerplay weet Reno de Hondt ook zijn goaltje mee te pikken. In de slotfase van de tweede periode wederom een 5-on-3 tegen Tilburg. Wederom een goede kill. Tussenstand na veertig minuten 4-1.

Vlam in de pan

Tilburg gaat door met scoren. Max Hermens geeft D’Artagnan Joly een prima assists en de aanvaller weet de puck binnen te schuiven. 5-1 tegen de Saale Bulls. Die staat. Dan slaat de vlam in de pan. Max Hermens krijgt een flinke check te verwerken en moet door de dokter gehecht worden. Drie minuten voor tijd scoort Steven Macparland de 5-2. In de slotminuut wederom een vlam in de pan. Nicolas Walters doet een knietje en Wouter Sars gaat het gevecht aan. Uiteindelijk veraderde het niets aan de stand. In een heerlijke pot wonnen de Trappers met 5-2 van de Bulls uit Halle.

Previous Boston Bruins, uithuilen en opnieuw beginnen
Next Prijsschieten in Geleen, shutout Heerenveen bij Herentals