Effectief Tilburg Trappers verslaat in Leipzig de Icefighters


De langste trip voor de Tilburgers is die naar Leipzig in de Oberliga Nord. En dat hebben ze geweten. Flinke files betekende een uur later starten en een gemakeerde warming up. Maar uiteindelijk kwam alles goed. Tilburg Trappers won.

LEES OOK: Is Liège nog net zo sterk als vorig seizoen?

KSW Icefighters Leipzig – Tilburg Trappers 1-4

Of het nou werkelijk zo is of niet de busbenen waren er in de eerste periode wat uiteindelijk een uitstekende warming up bleek te zijn. Maar eerst kwamen de Trappers op een 1-0 achterstand. Halverwege de eerste periode werd het 1-0 voor de thuisclub uit een rebound nadat goalie Cederic Andree eerst een schot van Maximilian Schadulek onschadelijk had gemaakt maar uit de rebound wist Walter Klaus met een man meer op het ijs de goal te scoren. Vier minuten later deed Tilburg hetzelfde. Een schot vanaf de blauwe lijn door D’Artagnan Joly kwam bij Branden Gracel terecht en die wist van dichtbij de 1-1 te maken op de powerplay. Dat was ook de tussenstand na twintig minuten. Schotenverhouding was 12-om-5 in de Duitse voordeel.

Twee snelle straffen aan het begin van de tweede periode zorgde zelfs even voor een 5-on-3 voor de mannen uit Leipzig maar de verdediging en goalie deden hun werk uitstekend van Tilburg. Halverwege de tweede periode was het wederom Gracel die de voorsprong voor de Trappers op het bord zette. Gracel gaf de assists en bij de tweede paal hoefde Max Hermens alleen maar de puck van richting te veranderen zodat hij net langs de legguard van de goalie en de puck aan de binnenkant van de paal binnen viel. Shorthanded wist Mikko Virtanen vijf minuten voor de toeter van de tweede periode in twee pogingen Leipzig goalie Eric Hoffmann te passeren via de five hole.

Eind goed al goed

Twee minuten voor tijd wist wederom Mikko Virtanen te scoren. Via een empty netter maar hij maakte hem mooi af. Hij onderschepte een harde pass  van een Leipzig speler en tussen drie spelers van Leipzig door wist hij de puck hoog in het doel te krijgen. Drie punten mee terug op de lange terugreis.

Previous Gaan de Kings wel een keer door tegen de Oilers in de play-offs?
Next Diez verslaat Den Haag, prima start Geleen