Gaan de Kings wel een keer door tegen de Oilers in de play-offs?


Face-off blikt vooruit op het NHL seizoen 2023-2024. Vandaag nemen we Los Angeles Kings onder de loep.

LEES OOK: Tampa Bay Lightning veel transacties voor komend seizoen

terugblik seizoen 2022-2023

Los Angeles Kings behaalden de tiende plaats in de league. Werden derde in de Pacific Division. 47 overwinningen, 25 nederlagen en tien keer verloor men in overtime of met de shootouts. Drie spelers scoorde zestig punten of meer. Veteraan Anze Kopitar deed het als beste met 28 goals en 46 assists. Goed voor 74 punten. Naast Kopitar was nieuwkomer Kevin Fiala goed voor 72 punten met 23 goals en 49 assists. Hij kwam aan het begin van vorig seizoen over van Minnesota Wild. En derde op de lijst was Adrian Kempe met 41 goals en 26 assists. 67 punten.

Het hele seizoen was er de battle in de Pacific divisie wie nou tweede of derde zou worden tussen de Kings en de Oilers. Uiteindelijk was het Edmonton die met het thuisvoordeel aan de haal ging. Maar dat thuisvoordeel was niet meer nodig want in zes wedstrijden werd de eerste ronde beslecht voor de Kings. Van de zes wedstrijden werden er drie in overtime beslist en een in reguliere speeltijd met een goal verschil. Het was een close call maar wel weer een zonder een tweede ronde voor Los Angeles.

belangrijkste aangetrokken spelers

Pierre-Luc Dubois, forward

Piere-Luc Dubois tekende een achtjarig contract voor 68 miljoen dollar bij de Jets, en werd meteen getrade voor Alex Iafallo, Rasmus Kupari, Gabriel Vilardi en een 2024 second-round pick. De 25-jarige Canadees geldt als een power forward die verdedigend ook zijn taken niet schuwt.

tekst gaat verder onder de foto

#80 Pierre-Luc Dubois Foto: Instagram L.A. Kings

Cam Talbot, goalie

De 36-jarige Canadees Cam Talbot heeft een eenjarig contract getekend met de L.A. Kings als free agent. Talbot tekende voor een seizoen.  Hij zal met goalie Pheonix Copley uit moeten gaan maken wie de eerste doelman zal worden. Talbot kan een goede doelman zijn maar is niet consistent. Zijn laatste club was Minnesota Wild. Zijn goals against average was de afgelopen vier jaar redelijk gelijk. 2.63, 2.63, 2.76 en 2.93. Zijn save percentage loopt langzaam af. .919, .915, .911 en .898.

Trevor Lewis, forward

Eveneens een 36-jarige. De Amerikaan Trevor Lewis komt bij L.A. binnen als free agent. Lewis komt van Calgary Flames waar hij twintig punten scoorde in 82 wedstrijden. Negen goals en elf assists.

Andreas Englund, defense

De 27-jarige Zweed Andreas Englund heeft een tweejarig contract getekend bij de Kings. Hij is als free agent binnengekomen en heeft als laatste bij de Chicago Blackhawks gespeeld. Hij had daar in elf wedstrijden een assist. Ook speelde hij 36 wedstrijden voor Colorado afgelopen seizoen. In 36 wedstrijden drie assists.

belangrijkste vertrokken spelers

Alex Iafallo, forward en Rasmus Kupari, forward

beide spelers werden betrokken bij de trade met Pierre-Luc Dubois. Iafallo was goed voor 36 punten vorig seizoen en Kupari had vijftien punten.

Joonas Korpisalo, goalie

Deze Finse goalie ging zijn free agency benutten en tekende een vijfjarig contract bij Ottawa Senators. Daar gaat L.A. nog spijt van krijgen dat ze hem geen contract hebben aangeboden.

Cal Petersen, goalie

Goalie Cal Petersen werd al na tien wedstrijden geslachtofferd en speelde zijn seizoen uit in de AHL bij de Ontario Reign. Hij gaat nu naar Philadelphia Flyers.

talenten die minuten kunnen gaan maken

Brandt Clarke, defense

Brandt Clarke de 20-jarige verdediger uit Canada heeft vorig seizoen negen wedstrijden in de NHL gespeeld. Waarschijnlijk gaat hij er dit seizoen meer maken. Het is een kwalitatieven aanvallende verdediger die ook goed op de powerplay uit de voeten kan.

#92 Brandt Clarke Foto: Instagram Brandt Clarke

Jordan Spence, defense

Deze 22-jarige Australische verdediger met een Canadees en Japans paspoort heeft al 30 wedstrijden ervaring bij de Kings in de NHL verdeeld over twee seizoenen. De verwachting is dat hij start in de AHL en gaandeweg het seizoen de stap gaat maken naar de Kings.

Gaan de L.A. Kings de play-offs halen?

Niet makkelijk te beantwoorden. Gaat Pierre-Luc Dubois de oplossing zijn? Zo ja zit je nog steeds met twee gemiddelde goalies opgescheept. Maar een play-off plek is zeker mogelijk. Al zal het via plek drie of vier zijn aangezien Vegas en Edmonton hoger zijn in te schatten.

vermoedelijke lijnen

Quinton Byfield – Anze Kopitar – Adrian Kempe
Kevin Fiala – Pierre-Luc Dubois – Arthur Kaliyev
Trevor Moore – Phillip Danault – Viktor Arvidsson
Carl Grundstrom – Blake Lizotte – Trevor Lewis

Mikey Anderson – Drew Doughty
Vladislav Gavrikov – Matt Roy
Tobias Bjornfot – Brandt Clarke

Pheonix Copley
Cam Talbot
Erik Portillo

Previous Is Liège nog net zo sterk als vorig seizoen?
Next Effectief Tilburg Trappers verslaat in Leipzig de Icefighters