Is Liège nog net zo sterk als vorig seizoen?


We blikken bij Face-Off vooruit op het nieuwe BeNe League seizoen waar Zoetermeer Panters de league heeft verlaten maar waarbij Diez en Neuwied zijn toegevoegd. Vandaag blikken we vooruit op de kampioen van vorig seizoen Liège Bulldogs.

LEES OOK: Is Unis Flyers Heerenveen klaar voor het nieuwe seizoen?

Liège Bulldogs pakte vorig seizoen vier prijzen. BeNe League kampioen, Belgisch kampioen, Bekerwinnaar van Belgie en de Inter Regio Cup. Bulldogs won 22 wedstrijden, won er een in overtime/shootouts, verloor er vier en een werd er verloren in overtime/shootouts. Ze scoorden 127 goals en kregen er maar 48 tegen. Het was het beste seizoen uit de geschiedenis van de club. En als je het beste seizoen ooit hebt hoef je niet veel aan te passen. Maar toch, deze week maakte Milan Jurik bekend te stoppen in Liège en Cedric Delmarche is langdurig uitgeschakeld met een zware knieblessure. En Milan Jurik vervang je niet zomaar. Hij was afgelopen seizoen goed voor 45 punten in 28 wedstrijden. Hij scoorde negentien goals en gaf 26 assists.

Import

Kurt Sonne, forward

Uit Frankrijk komt over de 28-jarige Canadees Kurt Sonne. Hij speelde de afgelopen drie jaar in de Franse derde divisie bij Courchevel-Méribel-Pralognan en in de tweede divisie bij Mont-Blanc. In drie seizoenen kwam hij tot 45 wedstrijden met daarbij 36 goals en 35 assists.

tekst gaat verder onder de foto

#81 Kurt Sonne Foto: Facebook Liège Bulldogs

Nu Milan Jurik weg is, is naast Kurt Sonne Troy Passingham de andere import, en is er nu dus nog een importplek vrij. Gaat Liège dat gat opvullen?

Verder hebben de Bulldogs geen spelers meer toegevoegd. De selectie van vorig seizoen zal het moeten gaan doen aangevuld met Kurt Sonne minus Milan Jurik en voorlopig ook nog zonder Cedric Delmarche. De twee Bryan’s waren vorig seizoen de toppers in de BeNe League. Bryan Kolodziejczyk was goed voor zeventig punten met 21 goals en 49 assists en Bryan Henry was de nummer twee met 54 punten bestaande uit 32 goals en 22 assists.

Wat kunnen we verwachten van Liège?

Wederom speelde de Bulldogs in de Continental Cup aan het begin van dit nieuwe seizoen. En dit seizoen kwamen ze de eerste ronde door. Van 13 tot 15 oktober spelen ze de tweede ronde in Letland tegen CSM Corona Brasov, Zemgale Jelgava en HK Celje. Wat betreft de BeNe League zullen de Bulldogs gewoon weer mee gaan doen om de topplekken. Maar of het weer zo gemakkelijk gaat als afgelopen seizoen zonder Milan Jurik is maar de vraag. Jurik was goed voor 45 punten. Die ben je nu kwijt. Maar coach Uli Egen heeft voor hetere vuren gestaan.

#37 Milan Jurik Foto: Facebook Liège Bulldogs

 

 

 

Previous Tampa Bay Lightning veel transacties voor komend seizoen
Next Gaan de Kings wel een keer door tegen de Oilers in de play-offs?