Is Unis Flyers Heerenveen klaar voor het nieuwe seizoen?


We blikken bij Face-Off vooruit op het nieuwe BeNe League seizoen waar Zoetermeer Panters de league heeft verlaten maar waarbij Diez en Neuwied zijn toegevoegd. Vandaag blikken we vooruit op Unis Flyers Heerenveen.

LEES OOK: Gaat HYC Herentals meedoen in de top met zoveel jeugd?

Vorig seizoen speelde Heerenveen de finale van de BeNe League tegen Liège en verloor die. Ook de bekerfinale en de strijd om het landskampioenschap werd verloren en afgelopen zaterdag (23-09-2023) ging ook de strijd om de Ron Berteling Schaal voorbij aan de Friezen. Ze eindigden het seizoen als derde in de BeNe met 54 punten. Vijftien overwinningen, vier overtime/shootout winst, acht nederlagen en een keer verlies overtime/shootouts. In de halve finale won men van Den Haag in twee wedstrijden. In de finale was Liège in vier wedstrijden te sterk.

Imports

Frankie Pucci, forward

De 26-jarige Canadese forward Frankie Pucci heeft bij Erie Otters nog samengespeeld in 2014 met Connor McDavid. Heerenveen is zijn eerste club in Europa. De afgelopen vijf seizoenen speelde Pucci bij Brock University Badgers. In vier seizoenen (2020 werd er niet gespeeld ivm Covid) speelde hij zeventig wedstrijden en daarin scoorde hij twintig goals en gaf 25 assists.

Jesse Barwell, forward

Ook voor de andere Canadese 26-jarige import Jesse Barwell is het zijn eerste trip naar Europa. Vorig seizoen speelde hij bij Toronto Metropolitan University Bold en kwam hij tot 27 wedstrijden met elf goals en twaalf assists.

tekst gaat verder onder de foto

#27 Jesse Barwell Foto: Robert Bos

aangetrokken spelers

Bob Gerretsen, defense

Bob Gerretsen kwam over van Geleen. De 23-jarige verdediger speelde vorig seizoen vijftien BeNe League wedstrijden en was goed voor drie goals en drie assists.

Ernesto Klem, defense

Ernesto Klem de 22-jarige verdediger ging terug naar de club waar hij van 2016 drie jaar lang voor speelde namelijk Unis Flyers Heerenveen. De afgelopen twee seizoen was hij speler van Den Haag en won hij twee landskampioenschappen en twee bekerfinales.

tekst gaat verder onder de foto

#91 Ernesto Klem Foto Robert Bos

Tweeling Vreys forward & defense, 

De tweeling Tijs en Lowie Vreys komen over van Herentals HYC en zijn Canadese Belgen. Tijs Vreys is de aanvaller die in tien wedstrijden HYC zeventien punten haalde met zes goals en elf assists. Lowie Vreys is een 20-jarige verdediger die ook tien wedstrijden speelde en tot twaalf punten kwam met drie goals en negen assists.

Wat kunnen we verwachten van Unis Flyers Heerenveen

Heerenveen moest afscheid nemen van captain Trevor Hunt, Pippo Limnell Finocchiaro (nu assistent coach), Marc Nijland, Roope Nikkilä en Eef Gerretsen. Met de nieuwe toevoegingen zal Heerenveen als het team aan elkaar gewend is weer gewoon in de top van de BeNe League meedraaien zoals ze al jaren doen. Jesse Barwell liet in de strijd om de Ron Berteling Schaal al zien over een goed en hard schot te bezitten. De Fin Henri Ruotsalainen is als derde import gebleven die was vorig seizoen de topscoorder van de Flyers met 23 goals en 33 assists in 28 wedstrijden. Coach Mike Nason heeft de afgelopen jaren laten blijken dat hij een team wat mutaties heeft ondergaan weer op de rit krijgt. Dit seizoen zijn vijf spelers vertrokken en zes nieuwe erbij gekomen.

 

 

Previous New York Islanders gaan door met ervaren spelers
Next Tampa Bay Lightning veel transacties voor komend seizoen