Gaat HYC Herentals meedoen in de top met zoveel jeugd?


We blikken bij Face-Off vooruit op het nieuwe BeNe League seizoen waar Zoetermeer Panters de league heeft verlaten maar waarbij Diez en Neuwied zijn toegevoegd. Vandaag blikken we vooruit op Heylen Vastgoed HYC.

LEES OOK: HIJS Hokij gaat met ruime Oberliga ervaring seizoen 2023 beginnen

Vorig seizoen eindigde Heylen Vastgoed HYC als vierde in de BeNe League competitie. Ze wonnen zestien wedstrijden, wonnen er een in overtime, verloren er tien en een keer met overtime/shootouts. De bekerfinale werd verloren van Liège, en in de halve finale van de BeNe League werd er twee keer verloren wederom van de Bulldogs.

HYC moest op zoek naar een nieuw goalie duo aangezien Kevin van Looveren en Arne Waumans niet meer actief zijn in Herentals. Puntenpakker Ville Saloranta is naar Duitsland vertrokken en de gebroeders Vreys zijn het in het hoge Noorden van Nederland bij Heerenveen terecht gekomen.

Imports

Alexander Vasilyev, forward

De 34-jarige Rus Alexander Vasilyev brengt een brok ervaring mee. Tien jaar KHL van 2008 tot 2018. Hij speelde daar 233 wedstrijden. Kwam daar tot 38 goals en 52 assists. Vorig seizoen speelde hij in Roemenië bij Steaua Rangers Bucureşti en was daar club topscoorder met 58 punten in 31 wedstrijden. Negentien goals en 39 assists.

tekst gaat verder onder de foto

#17 Vasilyev Alexander Foto: Kurt Tops

Andrew Masters, goalie

Deze 28-jarige goalie gaat zijn derde seizoen buiten Canada in. Heeft in Zweden gespeeld, Frankrijk en afgelopen seizoen in Australië. In Zweden en Frankrijk was hij goed op dreef met 31 keer winst en maar negen keer verlies. In Australië ging het er even anders aan toe. Maar twee overwinningen en elf nederlagen.

tekst gaat verder onder de foto

#1 Andrew Masters Foto: Kurt Tops

aangetrokken speler

Yanco Lens, defense

De 19-jarige Yanco Lens is een verdediger die ook als aanvaller uit de voeten kan. En die al op 17-jarige leeftijd debuteerde bij Herentals in de BeNe League. Vorig seizoen speelde hij in Canada bij de Meaford Knights. Hij kwam daar tot 25 wedstrijden en gaf negen assists.

nieuwe coach

Vincent Morgan is van assistent coach gepromoveerd naar hoofd coach. Hij volgt Sami Lipsonen op.

Wat kunnen we verwachten van Heylen Vastgoed HYC Herentals

Naast de twee nieuwe imports is de Fin Roope Niskanen gebleven en zal dus de derde import zijn. Behoudens de eerder genoemde vertrokken spelers zijn ook Cas Staps en Jordy van Dyck vertrokken bij HYC. Zoals gewoonlijk gaan ze in Herentals vooral voor de jeugd. Van de 24 spelers zijn er maar zeven ouder dan 25. De jeugd van vorig seizoen hebben ervaring opgedaan. De back-up goalie Thomas Vanspringel heeft nog geen BeNe League ervaring. Van de drie oefenwedstrijden werden er twee gewonnen. Tegen Leuven en Neuwied.

Previous HIJS Hokij gaat met ruime Oberliga ervaring seizoen 2023 beginnen
Next New York Islanders gaan door met ervaren spelers