HIJS Hokij gaat met ruime Oberliga ervaring seizoen 2023 beginnen


We blikken bij Face-Off vooruit op het nieuwe BeNe League seizoen waar Zoetermeer Panters de league heeft verlaten maar waarbij Diez en Neuwied zijn toegevoegd. Vandaag blikken we vooruit op UltimAir HIJS Hokij Den Haag.

LEES OOK: Is Snackpoint Eaters Limburg klaar voor een nieuw seizoen?

Vorig seizoen won Den Haag de Ron Berteling schaal, het landskampioenschap en de beker en werd het in de halve finale van de BeNe league uitgeschakeld door Heerenveen. Gewoon een uitstekend jaar. En toch waren er een hoop veranderingen bij de Hagenezen. Coach Chris Eimers werd vervangen door Henry Thom die overkwam van Oberliga club Crocodiles Hamburg.

imports

Kyle Brothers, forward

De 29-jarige forward Kyle Brothers is een bekend gezicht in de BeNe League. In 2018 begin hij zijn loopbaan in Europa en die bracht hem bij HYC Herentals waarna hij na een jaar naar Zweden ging, daarna Oberliga in Duitsland met anderhalf jaar Diez-Limburg en anderhalf jaar Hammer Eisbaren. En nu is de Canadees neergestreken in het Haagse. Vorig seizoen had hij een uitstekend jaar in de Oberliga. 58 wedstrijden en 69 punten (20G, 49A).

tekst gaat verder onder de foto

#95 Kyle Brothers Foto: Robert Bos

Ivan Anic, defense

kwam als try-out naar Den Haag. En heeft zich bewezen. Hij speelde al met Servie tegen Nederland waar Servie degradeerde en Nederland nipt kon blijven in Divisie 1B. De 27-jarige Servier Ivan Anic is een sterke verdediger die goed op de penalty kill kan spelen.

nieuwe spelers

Jordy van Oorschot, defense

De 36-jarige Jordy van Oorschot brengt een hele hoop ervaring mee terug bij zijn oude club. Acht jaar vertoefde hij met de Trappers in de Oberliga. Vorig seizoen als verdediger goed voor 36 punten. Negen goals en 27 assists.

Raymond van der Schuit, forward

De 28-jarige Rotterdammer Raymond van der Schuit brengt vier jaar Oberliga ervaring mee naar Hijs. Hij was tweede achter Max Hermens in Tilburg qua punten. 57 pnten met 24 goals en 33 assists.

tekst gaat verder onder de foto

#13 Raymond van der Schuit Foto: Robert Bos

Joy Turpijn, forward

Joy Turpijn koos ervoor nadat Zoetermeer uit de BeNe League stapte om de stap te maken naar HIJS. De 35-jarige aanvaller kan zowel aanvallend als verdediger uit de voeten. Wederom een brok ervaring voor het Haagse team.

Tobie Collard, forward

Tobie Collard de 24-jarige aanvaller koos dezelfde weg als meerder teamgenoten van Zoetermeer. Verder gaan in de BeNe League bij de buren van HIJS Hokij. Als 16-jarige maakte Collard zijn debuut al in de BeNe League met Dordrecht Lions. Daarna volgde Amsterdam, Heerenveen, drie jaar Amerika en twee seizoenen Zoetermeer.

Dean Versteeg, forward

Dean Versteeg debuteerde op zijn vijftiende al in de BeNe League bij Amsterdam. Vorig seizoen was hij de tweede achter clubtopscoorder Turpijn met 26 punten zes goals en twintig assists.

De aanvallers Dani van Schilt en Jelle Kronenburg keren ook terug op de Uithof na een seizoen Zoetermeer.

Wat kunnen we verwachten van UltimAir HIJS Hokij Den Haag?

Met de nieuwe trainer Henry Thom, ex Oberliga spelers Kyle Brothers, Jordy van Oorschot, Raymond van der Schuit, en een weer fitte Bartek Bison, daarbij de kern die er nog steeds is van vorig seizoen met goalie Brett Magnus. De ervaring met Joey Oosterveld, Jeffrey Melissant, Ritchie van Hulten, de nieuwe captain Jurryt Smid en ervaren krachten als Bjorn Willemse, Joy Turpijn, Justin Evers en Mike van Oeveren en daarnaast nog aan aantal jonge talenten is Den Haag een ploeg om rekening mee te houden. Ze lieten in de strijd om de Ron Berteling schaal al zien bij vlagen dat er vlotte combinaties gemaakt werden en een uitstekende powerplay te zien was.

Previous Minnesota Wild al negen jaar na eerste ronde play-offs naar huis
Next Gaat HYC Herentals meedoen in de top met zoveel jeugd?