Is Snackpoint Eaters Limburg klaar voor een nieuw seizoen?


We blikken bij Face-Off vooruit op het nieuwe BeNe League seizoen waar Zoetermeer Panters de league heeft verlaten maar waarbij Diez en Neuwied zijn toegevoegd. Vandaag blikken we vooruit op Snackpoint Eaters Limburg.

LEES OOK: Chiefs Leuven investeert in defensieve zekerheid

Vorig seizoen eindigde Geleen op een vijfde plaats met dertien overwinningen, twaalf nederlagen en drie keer verlies na overtime/shootouts. Men pakte 42 punten. In de kwartfinale van de BeNe League was HYC Herentals twee keer te sterk. Het won wel de Coupe der lage landen in een best of three tegen Chiefs Leuven.

Imports

Brad Forrest, defense

De 26-jarige in Calgary geboren Canadees speelt zijn tweede seizoen in Europa. Vorig seizoen speelde hij bij Strassbourg in de France tweede divisie.In 21 wedstrijden scoorde hij twee goals en gaf vier assists.

Ben Duperreault, forward

Eveneens een Canadees is de 27-jarige Ben Duperreault. Hij speelt ook in zijn tweede seizoen in Europe. Net als Brad Forrest speelde hij in de Franse Divisie twee bij Dunquerke. Hij was daar goed voor 27 punten in 24 wedstrijden (17G, 7A).

Yevgen Fadyeyev, forward

Uit Oekraïne komt de 25-jarige forward Yevgen Fadyeyev. Hij speelde tien jaar in Amerika, een jaar in Oekraïne en vorig seizoen in de Oberliga bij Krefeld. In zeven gespeelde wedstrijden kwam hij daarbij tot een goal en zes assists. Ook speelde hij vorig seizoen op het wk in divisie 1B tegen onder andere tegen Nederland waarvan ze met 14-2 wonnen. Nederland werd een na laatste en Oekraïne tweede achter Japan.

tekst gaat verder onder de foto

foto: IIHF.com

Nieuwe spelers

Jowin Ansems, goalie

Met Jowin Ansems haalt Geleen een talentvolle jonge goalie binnen die de laatste drie jaar bij Tilburg Trappers speelde in de Oberliga of eredivisie. Afgelopen seizoen speelde hij twintig wedstrijden in de eredivisie waarvan hij er zeventien won.

Arne van Espen, defense

Arne van Espen is geen onbekende in de BeNe League. Hij speelde vorig seizoen bij Mechelen. De 27-jarige verdediger kwam tot 28 wedstrijden met zes goals en vijf assists.

Mees de Wit, forward

Mees de Wit is een jonge talentvolle 21-jarige aanvaller die de afgelopen zeven jaar in Duitsland speelde. Vijf jaar in de jeugd van Krefeld en twee jaar in de Oberliga bij Essen. Bij Essen keam hij tot 100 wedstrijden in twee seizoenen en scoorde hij drie goals en gaf negen assists.

Jorin Kustermans, forward

Deze 19-jarige Jorin Kustermans speelde in 2019 al bij Geleen. Daarna ging hij drie jaar naar Canada maar is nu weer terug op het Geleense ijs van Glanerbrook.

terug van pensioen

Akim Ramoul, forward

de 37-jarige beweerde voor de camera’s van Face-off dat hij vorig seizoen alleen terugkwam voor de play-offs. Het bloed kruipt kennelijk toch waar het niet gaan kan. Wij kunnen dat alleen maar toejuichen. Hij liet in de play-offs zien absoluut nog van waarde te kunnen zijn voor dit jonge team.

tekst gaat verder onder de foto

#10 Akim Ramoul Foto: Rob Creemers

Wat kunnen we verwachten van Snackpoint Eaters Geleen?

Vorig seizoen was het doelsaldo +1 112 voor 111 tegen. Coach Jeffrey van Iersel kennende zal hij daar niet tevreden mee zijn geweest. Een goalie en twee verdedigers zijn gehaald. En vier nieuwe forwards. De oefenwedstrijden werden op een na allemaal verloren maar Geleen was nooit compleet. Gisteren in de laatste oefenwedstrijd tegen Ratingen die werd wel gewonnen maar wederom was Geleen nog steeds niet compleet. Geleen wil meestrijden om de top plekken in de BeNe League. Gaat ze dat dit seizoen wel lukken? Met een volledig fitte selectie die op cruciale plekken is verbeterd zou er een kans van slagen in moeten zitten. Maar de concurrenten hebben ook niet stil gezeten. Het kan alleen maar spannender worden in de BeNe League en dat willen we toch allemaal?

 

 

Previous Valse start Trappers in eigen huis tegen Indians
Next Winnipeg Jets, gaat de affaire Bowness ruis veroorzaken?