Chiefs Leuven investeert in defensieve zekerheid


We blikken bij Face-Off vooruit op het nieuwe BeNe League seizoen waar Zoetermeer Panters de league heeft verlaten maar waarbij Diez en Neuwied zijn toegevoegd. Vandaag blikken we vooruit op Chiefs Leuven.

LEES OOK: Trainerswissel vlak voor de start BeNe League bij Leuven

Chiefs Leuven eindigde het vorige seizoen op de zesde plaats in de BeNe League. Ze wonnen zeven keer en een keer na overtime/shootouts. Achttien keer werd er verloren en twee keer na overtime/shootouts. Ze behaalden in totaal 25 punten. Het doelgemiddelde was min 75. En het management heeft daar ook naar gehandeld. Twee import verdedigers en een nieuwe goalie.

Imports

Shaun Dosanjh, defense

Deze 27-jarige Canadees Shaun Dosanjh speelde vorig seizoen in Zweden bij Vänersborgs HC wat speelt in de tweede divisie. HIj was goed voor dertien punten in 29 wedstrijden. Een goal en twaalf assists.

Jake Payette, defense

Voor de 25-jarige Canadees Jake Payette is het zijn eerste oversteek naar Europa. Hij speelde de afgelopen vier jaar voor Wilfrid Laurier Golden Hawks waar hij in totaal 58 wedstrijden speelde en drie goals scoorde en negen assits gaf in de reguliere competitie.

Grayden Gottschalk, forward

Grayden Gottschalk is een 25-jarige Canadese forward die samen speelde met Jake Payette bij Wilfrid Laurier University. Hij speelde in vier jaar 59 wedstrijden en scoorde achttien goals en gaf negen assists in de reguliere competitie.

foto: Laurierathletics.com

nieuwe spelers geen import

Vladislav Afonin, forward

De 24-jarige Belg Vladislav Afonin speelde al bij Leuven in het Covid seizoen 2019-2020, daarna heeft hij niet gespeeld en is nu weer terug bij de Chiefs Leuven.

Jelle Lievens, goalie

Met de 20 jarige Oostenrijker/Belg Jelle Lievens haalt Leuven een van de goalies van België binnen. Hij speelde drie wedstrijden op het wereldkampioenschap divisie 2B. De afgelopen twee seizoenen speelde hij in Canada en Amerika.

Boris Kolyasnikov, forward

Vorig seizoen vertrok de 34-jarige Russische Belg Boris Kolyasnikov naar Liederkerke Lions na tien jaar Leuven, maar dit seizoen is hij weer terug op het oude nest.

Borya Kolyasnikov Foto: Kurt Tops

Sebastiaan Zweegers, forward

De 21-jarige Sebastiaan Zweegers komt over van het toekomstteam van Herentals. Hij was daar goed voor zeven goals en vier assists in veertien wedstrijden.

Nieuwe coach

Pascal Ryser de een 64-jarige Zwitser die vlak voor de start van het seizoen de vervanger is van Alan Jacob.

Wat kunnen we verwachten van Chiefs Leuven?

Met het aantrekken van twee imports op de defensieve zijde en een van de goalies van het Belgische team lijkt het erop dat in ieder geval het aantal tegengoals verminderd moet gaan worden. Maar is er dan nog genoeg scorend vermogen voorin? De twee topscorers van vorig seizoen zijn er in iedere geval nog steeds bij. Alec James en Dries Blockx zijn er nog steeds bij. Samen goed voor 62 punten 26 goals en 36 assists.

 

Previous Ron Berteling Schaal prooi voor UltimAir HIJS Hokij
Next Calgary Flames, nog steeds last van Tkachuk trade