Ron Berteling Schaal prooi voor UltimAir HIJS Hokij


Foto: Robert Bos

Je weet als IJshockey fan dat het seizoen weer gaat beginnen als de wedstrijd om de Ron Berteling schaal wordt gespeeld in de Jaap Eden IJshal in onze Nationale hoofdstad. De wedstrijd tussen de twee beste teams van Nederland afgelopen seizoen. Beide teams zijn aardig vernieuwd met imports en spelers met een paspoort uit de Benelux. De winst ging echter wederom naar UltimAir HIJS Hokij Den Haag.

LEES OOK: Gaat Tilburg Trappers weer strijden om Oberliga titel?

ULTIMAIR HIJS HOKIJ DEN HAAG – UNIS FLYERS HEERENVEEN 6-3

Binnen drie minuten lag de eerste puck in het Haagse doel. Op de powerplay, aangezien meteen in de eerste minuut Raymond van der Schuit de strafbank in kon, was het Flyers Jesse Barwell die de beste goalie van het afgelopen seizoen Brett Magnus passeerde met een strak schot. Twintig seconden na de o-1 mocht ook Mike van Oeveren de Haagse ‘Sin Bin’ in nadat hij wat adressen voor kerstkaarten had uitgewisseld bij de Heerenveense spelersbank. Jesse Barwell zei wederom dank u wel met een man meer op het ijs. Na zes minuten was het 0-2. Maar zoals we Den Haag kennen rechten de mannen hun rug en deden wat Heerenveen deed. Op de powerplay scoren.

Na een vier minuten straf voor Flyers Wesley de Bruin in verband met een high sticking scoorde de nieuwe Haagse import Kyle Brothers de aansluitingstreffer. Via een rebound van dichtbij. Vierenveertig seconden later was het ook al weer gelijk. Dit keer was het Raymond van der Schuit die de 2-2 maakte. Hoewel het restant van de eerste periode gelijk op ging, ook gezien qua schoten, 14-om-13, zorgde wederom van der Schuit ervoor dat HIJS Hokij met een kleine voorsprong de eerste pauze in gingen.

In de tweede periode had Den Haag het beste van het spel. Hoewel HIJS maar een keer kon scoren had Flyers goalie Martijn Oosterwijk het druk. De schotenverhouding in de tweede periode was 11-om-5. Kyle Brothers scoorde zijn tweede goal van de avond door een schot van Jordy van Oorschot als een volleerd honkballer met zijn stick dwars houdend de puck van richting veranderde.

En van der Schuit had een hattrick kunnen scoren als Oosterwijk niet een fantastische redding maakte op een schot van dichtbij. Van der Schuit babbelde na de redding even met Oosterwijk en gaf hem het welbekende tikje met de stick op de pads.

Heerenveens overwicht in derde periode

In de derde periode liet Brett Magnus zien dat hij niet voor niets de Gobel – de Bruyn trofee won want hij maakte vele kansen onschadelijk van de Flyers in de derde periode. Den Haag was veel effectiever in de derde periode. Ze wisten te scoren twee keer met een man meer op het ijs. Eerst was het Bartek Bison die een puck snoeihard in de winkelhaak schoot in minuut 52 voor de 5-2. Mike Collard scoorde tussendoor de 5-3. Maar het slotakkoord was voor de Hagenezen. Een dikke minuut voor tijd was het de captain van HIJS Jurryt Smid die de eindstand bepaalde op 6-3. Voor de zesde maal in de geschiedenis pakt Den Haag de Ron Berteling schaal. De vlaggenman zal in de Uithof weer moeten gaan schuiven aan het plafond om een plekje te vinden voor de nieuwe vlag.

Previous Nashville Predators blessurevrij op jacht naar de play-offs
Next Chiefs Leuven investeert in defensieve zekerheid