Gaat Tilburg Trappers weer strijden om Oberliga titel?


Face-Off blikt vooruit naar het nieuwe Oberliga Nord seizoen. Gaat Tilburg Trappers weer meedoen om de titel?

LEES OOK: EHC Die Bären Neuwied via Inter Regio al geroken aan BeNe League

Tilburg Trappers is er klaar voor

Een klimaatneutraal Stappengoor, een nieuwe captain Max Hermens, een nieuwe hoofdsponsor met MAX ICT en een nieuw tenue. Tilburg is klaar voor het nieuwe Oberliga seizoen.

tekst gaat verder onder foto

Max Hermens Foto Arie Leeuwesteijn

Afgelopen seizoen werd men derde in de Oberliga Nord achter Hannover Scorpions en Saale Bulls Halle. In de kwartfinale van de play-offs was de latere winnaar Starbulls Rosenheim in vier wedstrijden te sterk. Tilburg nam afscheid van de imports, behalve van Mikko Virtanen die mocht blijven. En zeer begrijpelijk. Hij valt misschien niet zo op maar de 29-jarige Fin is zeer belangrijk in het team. Hij was afgelopen seizoen goed voor 44 punten in 52 wedstrijden via vijftien goals en 29 assists. Brett Bulmer die in seizoen 21-22 een fantastisch seizoen speelde kon afgelopen seizoen (vanaf het moment dat hij kwam) niet brengen wat hij het seizoen daarvoor bracht. Sean Richards mocht ook vertrekken terwijl hij een punt gemiddeld per wedstrijd scoorde. 56 wedstrijden 56 punten met zestien goals en veertig assists. Connor Sills vertrok al na twintig wedstrijden om plaats te maken voor Brett Bulmer.

Ook moest Tilburg afscheid nemen van Raymond van der Schuit en Jordy van Oorschot die beiden naar HIJS Hokij Den Haag zijn gegaan. Derde goalie Jowin Ansems speelt inmiddels bij Snackpoint Eaters Limburg.

Nieuwe spelers/assistent coach

D’Artagnan Joly, forward

is een van de nieuwe spelers. Een 24-jarige Canadees met een Nederlands paspoort. Geldt dus niet als import. En heeft al ervaring in de Oberliga want hij speelde in Erfurt bij de Black Dragons waar zijn oudere broer Raphaël Joly hoofdcoach is. Dit seizoen heet het team EHC Erfurt trouwens.

Branden Gracel, forward

is een 33 jarige Canadees die veel ervaring in de DEL2 heeft waar hij vijf jaar bij Kaufbeuren speelde en vorig seizoen in Bayreuth. Komt gemiddeld ook op een punt per wedstrijd uit. Sterk op de powerplay en kan het op het ijs goed vinden met Max Hermens.

tekst gaat verder onder de foto

Branden Gracel Foto: Arie Leeuwesteijn

Jay Huisman, forward

is een 21-jarig aanvallend talent wat overkomt vanuit HIJS Hokij. Heeft al vier seizoenen BeNe League ervaring opgedaan. In 75 wedstrijden goed voor 39 goals en 44 assists.

Björn Borgman, defense

is een 21-jarige verdediger die Tilburg vorig seizoen al wilde hebben maar Den Haag hield de poot stijf. Na vijf seizoenen BeNe League gaat hij debuteren in de Oberliga. In die vijf seizoenen speelde hij 112 wedstrijden. Daarin was hij goed voor zeven goals en dertig assists.

Dennis ten Bokkel, assistent coach

is toegevoegd aan het eerste team als assistent coach van Doug Mason. Ten Bokkel komt van het eredivisie team van de Trappers wat afgelopen jaren succesvol was, maar dat team is opgedoekt en wordt vervangen door een U23 team.

Wat kunnen we verwachten van Tilburg?

Tilburg gaat gewoon weer meedoen om de top te behalen in de Oberliga Nord. Hannover Scorpions is weer de te kloppen ploeg, maar ja die hebben een sponsor met een hele grote zak met geld. Daar is het gewoon lastig tegen op te boksen. Daarnaast de usual suspects. Indians, Halle en sluit Herne weer aan? Oftewel een brede top vijf. Vandaag (22-09) opent Tilburg het seizoen op bezoek in Essen tegen de muskieten.

Previous EHC Die Bären Neuwied via Inter Regio al geroken aan BeNe League
Next Pittsburgh Penguins is Kyle Dubas de reddende engel?