EHC Die Bären Neuwied via Inter Regio al geroken aan BeNe League


We blikken bij Face-Off vooruit op het nieuwe BeNe League seizoen waar Zoetermeer Panters de league heeft verlaten maar waarbij Diez en Neuwied zijn toegevoegd. Vandaag blikken we vooruit op EHC Die Bären Neuwied.

LEES OOK: EG Diez dendert met jong talent de BeNe League binnen

EHC Die Bären Neuwied kent de BeNe League al

Vorig seizoen speelde de mannen uit Neuwied al mee in de Inter Regio Cup en lieten blijken goed mee te kunnen. Het is dat hun laatste twee wedstrijden tegen Den Haag en Liège vervielen anders hadden ze zelfs op de tweede plaats kunnen eindigen. In de regionalliga werden ze kampioen door in de finale Ratinger Ice Aliens te verslaan.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Website Die Bären Neuwied

Imports c.q. ex imports met Duits paspoort

Brett Magee, defense

Brett Magee is een 28-jarige Canadees die voor het tweede seizoen in Europa speelt. Hij begon vorig seizoen bij Söderhamn/Ljusne HC in de Zweedse competitie en daar had hij in 24 wedstrijden een goal en acht assists.

Jack DeBoer, forward

zoon van een beroemde vader in de NHL, namelijk Peter DeBoer die coach is van Dallas Stars. Jack DeBoer is een 23-jarige forward die voor het eerst de overstap naar Europa maakt. Hij is nog geen scoring machine. 35 wedstrijden voor Niagara University Purple Eagles in twee seizoenen leverde hem twee goals en een assist op.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Website Die Bären Neuwied

Jeff Smith, forward

Jeff Smith is een 34-jarige Amerikaan en gaat zijn tweede seizoen bij Neuwied in en zijn negende in Duitsland. Smith had in negen Inter Regio wedstrijden zestien punten met vier goals en twaalf assists. In de regionalliga kwam hij tot 50 punten in 21 wedstrijden met 25 goals en 25 assists. In de play-offs want Neuwied werd kampioen haalde hij in negen wedstrijden 23 punten (13G, 10A).

Kevin Lavallee, forward

Kevin Lavallee is een 38-jarige Canadees die in 2007 naar Europa kwam en begon in Groningen. Daarna werd het Duitsland. Heeft al zolang in Duitsland gespeeld op DEL2 en Oberliga niveau dat hij een Duits paspoort heeft. Geldt dus niet als import. Gaat aan zijn vijftiende seizoen in Duitsland beginnen.

Jan Guryca, goalie

Goalie Jan Guryca is een 40-jarige Fransman die al sinds 2000 in Duitsland speelt. Heel veel ervaring in de DEL, DEL2 en Oberliga. 362 wedstrijden. Heeft dus ook een Duits paspoort.

Nieuwe spelers ten opzichte van vorig seizoen

Marcel Marten, defense

jonge verdediger uit Krefeld. Heeft daar in de U20 en U23 gespeelt.

Joshua Stephens, forward

De 22-jarige forward is geboren in Duitsland te Bayreuth maar heeft ook een Canadees paspoort. Is namelijk de zoon van Troy Stephens die acht jaar in de Oberliga heeft gespeeld. Joshua speelde bij Crocodiles Hamburg, Hammer Eisbären en Krefeld in de Oberliga.

Tom Chetik, forward

een 19-jarig talent wat overkomt van de Kölner Haie U20.

Xaver Hochstraßer, forward

23-jarige forward die vier jaar bij ESC Riverrats in de Regionalliga heeft gespeeld de afgelopen jaren. Zeventig wedstrijden met 29 punten (11G, 18A)

tekst gaat verder onder de foto

Foto: website Die Bären Neuwied

Wat gaat EHC Die Bären Neuwied doen in de BeNe League?

met de mix van ervaren krachten, jeugdig talent en de imports, en wat ze vorig jaar lieten zien in de Inter Regio Cup kunnen ze net als Diez mee in de top van de League. Het zal zomaar kunnen dat het flink spannender gaat worden om de top plekken in de BeNe League.

 

 

Previous Buffalo Sabres te onervaren goalies na vertrek Craig Anderson
Next Gaat Tilburg Trappers weer strijden om Oberliga titel?