EG Diez dendert met jong talent de BeNe League binnen


We blikken bij Face-Off vooruit op het nieuwe BeNe League seizoen waar Zoetermeer Panters de league heeft verlaten maar waarbij Diez en Neuwied zijn toegevoegd. Vandaag blikken we vooruit op EG Diez-Limburg.

LEES OOK: Ottawa Senators het is weer tijd voor de play-offs

Van Oberliga Noord naar BeNe League

In het seizoen 2020-2021 trad EG Diez toe tot de Oberliga Nord. Daarna in het corona seizoen werd men negende en waren er geen play-offs. In het seizoen 2021-2022 werd men een na laatste. Dat was het seizoen dat Jeffrey van Iersel er coach werd. Maar van Iersel kwam van een koude kermis thuis en stopte er zelf mee. Het seizoen 2022-2023 werd men dertiende van de vijftien teams. Diez zou naar Regionalliga West gaan maar was samen met Neuwied niet meer welkom. Beide teams kozen voor de BeNe League. Diez-Limburg heeft vooral veel jonge talentvolle spelers naar het team gehaald. Naast de toegestane drie imports.

imports

John McLean, defense

De 27-jarige Amerikaan John McLean komt over van de derde Zweedse divisieclub Olofströms IK. Was daar goed voor 36 punten met in 26 wedstrijden met negentien goals en zeventien assists. Het is zijn tweede seizoen in Europa.

tekst gaat verder onder de foto

#46 John McLean Foto: Manuel Enderich

Hunter Fortin, forward

Hunter Fortin is een 25-jarige Amerikaan die vanuit de NCAA III komt en voor het eerst in Europa gaat spelen. Hij komt van Fitchburg State University Falcons en haalde daar het afgelopen seizoen in 22 wedstrijden 26 punten met twaalf goals en veertien assists.

Adam Keyes, forward

Adam Keyes is een 25-jarige Canadees die na vier jaar Aurora University Spartans voor het eerst naar Duitsland komt. In 92 wedstrijden was hij goed voor 124 punten verdeeld over veertig goals en 84 assists.

Nieuwe coach

Carsten Gosdeck, coach

Carsten Gosdeck is een coach die 21 jaar professioneel geijshockeyd heeft op het allerhoogste Duitse niveau de Deutsche Eishockey Liga. DEL2 en de laatste drie jaar van zijn carrière in de Oberliga. Hij speelde van 1997 tot en met 2018 ijshockey. Vanaf 2019 startte zijn coaching carrière bij ESC Kempten en maakte voor dit seizoen de overstap naar EG Diez-Limburg.

Carsten Gosdeck Foto: Manuel Enderich

Aangetrokken spelers buiten de imports

Michael Kristic, defense

De 26-jarige Münchener Michael Kristic heeft in de corona jaren niet gespeeld en vorig seizoen speelde hij bij Luchse Lauterbach in de regionalliga. Daar behaalde hij twaalf assists in 22 wedstrijden.

Julian Grund, forward

Julien Grund is een 34-jarige aanvaller die al tussen 2017 en 2021 bij Diez gespeeld heeft. Na twee jaar Luchse Lauterbach keert hij terug op het oude nest. In de twee oefenwedstrijden tegen Fuchse Duisburg en Snackpoint Eaters wist hij al drie goals te maken. Deze oude rot is het nog niet verleerd.

Marek Krocker, forward

Deze 20-jarige Marek Krocker in het bezit van een dubbele nationaliteit (Tjechisch, Duits) heeft al 81 wedstrijden ervaring in de Oberliga Nord opgedaan bij Herforder EV.

Nils Wegner, forward

Wederom een 20-jarig talent. Opgehaald bij ERC Ingolstadt U20. In 62 wedstrijden de afgelopen twee jaar was Nils Wegner goed voor 27 goals en 22 assists.

Janis Lachman, defense

Dit eveneens 20-jarige talent Janis Lachman is gehuurd van DEL2 club EC Bad Nauheim. Hij heeft al vier wedstrijden in de Oberliga Nord gespeeld met Krefelder EV 1981.

Artur Karpenko, forward

En nog een 20-jarig talent wat gehaald is door Diez. Dit keer met een Russisch en Duits paspoort. Artur Karpenko komt over van Schwenniger ERC U20 alwaar hij in zestig wedstrijden in twee seizoenen goed was voor 24 goals en elf assists.

Wat kan de BeNe League verwachten van Diez-Limburg

Als je als supporter meegaat als jouw club in Diez speelt kun je in ieder geval terecht voor een goed glas bier en een heerlijke broodje curryworst of bratworst. Buiten het stadion is het altijd redelijk druk en gezellig. Binnen is het oud en koud. Dit team is een mengeling van zeer ervaren krachten en jonge talenten. Die kunnen zomaar om de top plekken gaan spelen. Alle oefenwedstrijden werden winnend afgesloten. Ook tegen tegenstanders uit de Oberliga. Maar oefenwedstrijden zijn er om te oefenen. Het zegt niets over wat er gebeurd als het om het eggie gaat.

 

 

 

Previous Ottawa Senators het is weer tijd voor de play-offs
Next Buffalo Sabres te onervaren goalies na vertrek Craig Anderson