Valse start Trappers in eigen huis tegen Indians

De eerste thuiswedstrijd in het nieuwe Oberliga seizoen eindigde in een domper voor de Tilburgers. Wederom bleek Hannover Indians goalie Brett Jaeger een te groot struikelblok voor de aanvallers van Tilburg. Wat hij vaak ook was toen hij nog bij de Scorpions speelde.

Tilburg Trappers – Hannover Indians 2-5

Om nu alles af te schuiven op de aanvallers van Tilburg en goal Brett Jaeger zou te makkelijk zijn. Tilburg en Hannover Indiand maakte er in de eerste periode een gelijkwaardige wedstrijd va waarbij Tilburg na een mooie actie van de eerste lijn bestaande uit Danny Stempher, Max Hermens en Branden Gracel de 1-0 opleverde. Laatstgenoemde passeerde Jaeger met een bekeken schot van dichtbij.

#58 Brendan Gracel Foto: Romy Morgan

Beide teams deden het in de eerste periode uitstekend op de penalty kill. Indians drie keer, Trappers twee keer. Of moeten we dan zeggen de powerplay liet te wensen over? Doordat Tilburg drie keer powerplay had was de schotenverhouding 16-om-8 in het Tilburgse voordeel.

Twee minuten halverwege de wedstrijd deden de wedstrijd compleet kantelen. Noah Muller verdedigde verkeerd uit waarna Robin Palka dank u wel zei en Ruud Leeuwesteijn passeerde met een strak en onhoudbaar hard schot. Vlak daarna viel ook de 1-2. Wederom Palka was degene die de trekker overhaalde. Phillip Messing stond helemaal vrij aan de rechterzijde en gaf de assist op Palka die van dichtbij Leeuwesteijn wist te passeren. Wederom was Tilburg de betere qua shots on goal 15-om-11 maar de stand na veertig minuten was 1-2.

Indians bouwen score uit in derde periode

Het begin in de derde periode was voor de Trappers, een powerplay kon weer niet met een goal worden beloond maar in minuut 44 kreeg Ties van Soest een match penalty voor een iets te harde check. Vijf minuten powerplay voor de Indians werd goed doorstaan voor de Trappers en kregen zelfs de grootste kans van de wedstrijd. Branden Gracel kon uitbreken en kwam in ’n een op een terecht met goalie Brett Jaeger, en die bleek de sterkste met een pad save. Nadat het applaus van de tribunes was verstomd voor een uitstekende vijf minuten penalty kill bleek 25 seconden later Branislav Prohanka de wedstrijd in het slot te gooien. Een schot van afstand werd van richting veranderd en liet Leeuwesteijn kansloos.

Vlak daarna werd het ook nog 1-4 waarbij Igor Bacek voor Leeuwesteijn verscheen en hem via de five hole klopte. Coach Doug Mason haalde Leeuwesteijn naar de kant om het met een extra aanvaller nog wat te kunnen veranderen maar het werd zelfs 1-5 door een empty netter van Matias Varttinen. Het slotakkoord was voor de Trappers die met een goal van Diego Hofland de eindstand van 2-5 op het bord zette. En zo eindigde wedstrijd 501 voor Reno de Hondt met een domper. Hij werd voor de wedstrijd nog gehuldigd voor 500 wedstrijden in het shirt van Tilburg Trappers.