Trappers pakt nipte overwinning in seizoensopener


Tilburg Trappers trapte het Oberliga seizoen af met een kleine overwinning tegen de mannen van Moskitos Essen.

LEES OOK: Gaat Tilburg Trappers weer strijden om Oberliga titel?

ESC Wohnbau Moskitos Essen – Tilburg Trappers 3-5

De eerste beste aanval binnen 45 seconden was meteen bingo voor de Trappers. Niemand minder dan de nieuwe captain Max Hermens was de man die de eerste officiële goal maakte voor de Trappers.

tekst gaat verder onder de foto

#81 Max Hermens Foto Arie Leeuwesteijn

Toch duurde het niet lang voordat de thuisclub Essen de 1-1 produceerde. Het was Edmunds Augstkalns die Trappers goalie Cedric Andree met een schuiver kansloos liet. De meeste schoten in de eerste periode waren voor de Muskieten. Het aantal schoten op doel 15-om-12. In de tweede periode duurde het dit keer iets langer voor Max Hermens. Wel zes minuten. Maar hij zorgde dus ook voor de tweede treffer. Hij liet Essen goalie Bastian Kucis kansloos met een schot dat van richting werd veranderd door een Duitse schaats. In minuut twaalf pakte twee Tilburgers kort achter elkaar twee straffen. Zowel Marvin Timmer en Alexei Loginov mochten de ‘Sin Bin’ in voor tripping.

Met twee man meer op het ijs wist de thuisclub te gelijkmaker te maken. Wederom was het Edmunds Augstkalns die een poging van Cedric Andree om de puck te bevriezen naast de goal afstrafte. In de slotfase van de tweede periode pakte eerst D’Artagnan Joly een straf voor een too many men penalty. Maar nadat de penalty gekilled was, was het Joly die de Trappers weer op voorsprong zette anderhalve minuut voordat de toeter ging voor de tweede rust. Hij kon een rebound na een schot van Ties van Soest binnen tikken. De tweede periode was het wederom qua schoten in het voordeel van de thuisclub met 14-om-11.

#29 D’Artagnan Joly Foto Arie Leeuwesteijn

Slotakkoord voor Trappers

Na de derde voorsprong aan het eind van de tweede periode moesten de Trappers wederom de gelijkmaker incasseren. In minuut 47 kon Elvijs Biezais de derde puck achter Cedric Andree schuiven. En dat was eigenlijk uit een onmogelijke hoek met een one timer. Maar 39 seconden later kon Danny Stempher de Tilburgers weer op voorsprong zetten. Max Hermens zijn schot werd gesmoord en met een 180 graden draai mepte Stempher de puck in het net. Zes minuten voor tijd was het nog even billenknijpen voor de aanwezige Tilburg supporters in de Eissporthalle Essen-West. Tilburg moest nog een keer op de penalty kill na een holding penalty voor Ties van Soest. Het slotakkoord was echter voor Tilburg.

De Fin Mikko Virtanen zorgde met een empty netter vanaf een plek net voorbij de face-off cirkels in het eigen verdedigingsvak voor de eindstand 5-3. De derde periode was qua schoten op doel in het voordeel van de Tilburgers met 12-om-14. Coach Doug Mason was tevreden met de winst, maar hij wilde wel dat er meer op de goal geschoten moest worden in plaats van nog een pass geven.

Zondag 24 september om 18:00 uur komen de Hannover Indians op bezoek in Stappengoor.

tekst gaat verder onder de foto

#51 Mikko Virtanen Foto: Moskitos Essen

Andere uitslagen Oberliga Nord

Herner EV Miners – Hammer Eisbaren 5-4 OT
Fuchse Duisburg – Rostock Piranhas 2-5
Hannover Indians – TecArt Black Dragons 3-4
Saale Bulls Halle – Hannover Scorpions 5-3
Herforder EV – KSW Icefighters Leipzig 8-3

Previous Pittsburgh Penguins is Kyle Dubas de reddende engel?
Next Mechelen Golden Sharks zocht de imports in het Oostblok