Mechelen Golden Sharks zocht de imports in het Oostblok


We blikken bij Face-Off vooruit op het nieuwe BeNe League seizoen waar Zoetermeer Panters de league heeft verlaten maar waarbij Diez en Neuwied zijn toegevoegd. Vandaag blikken we vooruit op Mechelen Golden Sharks .

LEES OOK: EHC Die Bären Neuwied via Inter Regio al geroken aan BeNe League

Mechelen zocht het in het oostblok

Vorig seizoen eindigde Mechelen Golden Sharks als zevende met vijf keer winst, drie keer overtime/shootout winst, achttien keer verlies en twee keer overtime/shootout verlies. Aangezien de Letse aanvaller Verners Egle vorig seizoen liet zien van grote waarde te zijn. Heeft het management nog twee imports uit het oostblok gehaald.

Nieuwe imports

Artyom Anosov, forward

uit Wit-Rusland komt de 23-jarige forward Artyom Anosov. Die speelde vorig seizoen in Marseille in de Franse tweede liga. In 26 wedstrijden scoorde hij zeven goals en twaalf assists. In de corona periode 2019-2021 speelde Anosov in de KHL bij Dinamo Minsk. Hij kwam daar tot achttien wedstrijden.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Roberts Baranovskis, forward

Deze 26-jarige aanvaller Roberts Baranovskis is net als Egle een Let. Hij speelde tussen 2018 en 2022 bij de Aurora University Spartans. Hij speelde daar samen met Adam Keyes. Die dit seizoen bij Diez speelt. In vier seizoenen speelde hij daar 87 wedstrijden en kwam hij tot vijftien goals en 38 assists. Vorig seizoen speelde hij in Letland bij HK Zemgale en in negentien wedstrijden scoorde hij zeven goals en gaf zeven assists.

nieuwe spelers

Cas Staps, forward

De 28-jarige aanvaller Cas Staps speelt al sinds 2015 in de BeNe League. Hij begon bij Zoetermeer drie jaar, daarna Mechelen, Nijmegen, Luik, Herentals en nu weer Mechelen. Vorig seizoen kwam hij tot negentien wedstrijden met vier goals en negen assists.

Jonas Steeno, forward

Geboren in Leuven speelde de nu 21-jarige aanvaller sinds 2015 bij Tilburg Trappers. Hij speelde twee seizoenen met het Trappers toekomstteam in de BeNe League. Na een jaar eredivisie gaat Jonas Steeno voor Mechelen spelen in de BeNe League. In het eredivisie seizoen speelde hij achttien wedstrijden inclusief de play-offs en scoorde hij twaalf goals en gaf elf assists.

Nieuwe coaching staf

Jozef Lejeune, coach

de ervaren Jozef Lejeune gaat aan de slag bij de Sharks. In 2018 was hij daar nog assistent. Lejeune heeft veel ervaring vanuit zijn functie als hoofdcoach van het Belgische team (negen jaar) en zijn vijf jaren als hoofdcoach bij Leuven.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Facebook Mechelen Golden Sharks

Joris Peusens, assistent coach

Twee jaar de hoofdcoach van Leuven en nu de assistent bij Golden Sharks..

vertrokken spelers

Kim Miettinen, defense

Nu alle drie de import plekken bezet zijn is er geen plek meer voor de 29-jarige Fin Kim Miettinen. Hij speelde drie seizoenen voor de Sharks.

Arne van Espen, defense

de 27-jarige verdediger Arne van Espen gaat naar Geleen.

Alain Maescalck, forward

Charleroi krijgt de 19-jarige verdediger Alain Maescalck erbij. Hij gaat bij de Red Rooster spelen.

wat kunnen we verwachten van Mechelen Golden Sharks?

Met de nieuwe imports, nieuwe coaching staf en de ervaren spelers die zijn gebleven verwachten wij dat Mechelen het beter gaat doen dan vorig seizoen. Het doelgemiddelde was min 47. Dat zullen ze absoluut moeten verbeteren om uit de onderste regionen te komen.

Previous Trappers pakt nipte overwinning in seizoensopener
Next Nashville Predators blessurevrij op jacht naar de play-offs