Minnesota Wild al negen jaar na eerste ronde play-offs naar huis


Face-off blikt vooruit op het NHL seizoen 2023-2024. Vandaag nemen we Minnesota Wild onder de loep.

LEES OOK: Winnipeg Jets, gaat de affaire Bowness ruis veroorzaken?

terugblik seizoen 2022-2023

Minnesota Wild werd elfde in de league en derde in de Central Division. Van de 82 wedstrijden werden er 46 gewonnen, 25 verloren en elf gingen er verloren na overtime of shootouts. Er waren vier spelers die meer dan zestig punten aan tikte. De beste van die vier was Kirill Kaprizov die veertig goals scoorde en 35 assists gaf. Mats Zuccarello (22G, 45A, 67P), rookie Matt Boldy (32G, 32A, 63P) en Joel Eriksson Ek (23G, 38A, 61P) waren de andere. In de eerste play-off ronde tegen Dallas ging het echter mis. Net zoals alle jaren ervoor. Sinds 2015 hebben ze geen eerste ronde overleefd.  En dat lag geheel aan hunzelf als we de lokale kranten mogen geloven.

“Ze kunnen klagen over blessures en de scheidsrechters vervloeken totdat ze oud en grijs zijn, maar bij het ontleden van hun laatste ondergang in de eerste ronde van de play-offs zou de Wild moeten beginnen door in de spiegel te kijken. De Spelers zouden zichzelf de schuld moeten geven. Ze gingen de uitdaging niet aan. Hun score droogde op. De special teams waren niets minder dan verschrikkelijk slecht. Hun sterren waren no-shows. Hun coach gokte op een goalie wissel en dat maakte het alleen maar erger”.

belangrijkste aangetrokken spelers

Pat Maroon, forward

De 35-jarige Amerikaanse forward Pat Maroon werd getrade door Tampa naar Minnesota. Maroon gaat zijn elfde jaar in de NHL in. Heeft al wel drie Stanley Cups achter zijn naam staan en wel drie keer op rij gewonnen. 2019 met St. Louis, 2020 en 2021 met Tampa Bay. Een ideale vierde lijn man.

tekst gaat verder onder de foto

Par Maroon Foto: Instagram Tampa Bay Lightning

Marcus Johansson, forward

De 32-jarige Zweed Marcus Johansson in 2021 nog betrokken bij de trade tussen Seattle en Washington met Daniel Sprong is nu getrade voor een zeven ronde draft pick van de Capitals naar Minnesota.

Jujhar Khaira, forward

De 29-jarige Canadees Jujhar Khaira tekende afgelopen week zijn contract bij Minnesota Wild. Speelde in twee seizoenen Chicago Blackhawks maar 78 wedstrijden. Heeft lang last gehad van een hersenschudding. Hij kwam tot negen goals en acht assists.

belangrijkste vertrokken spelers

Matt Dumba, defense

Matt Dumba de 29-jarige Canadees gaat na tien seizoenen Minnesota Wild als free agent wat geld in de woestijn ophalen bij Arizona.

Oskar Sundqvist, forward

De 29-jarige Zweed Oskar Sundqvist gaat terug naar St. Louis Blues waar hij in 2019 de Stanley Cup won. In 2016 had hij er ook al een gewonnen met de Pittsburgh Penguins.

John Klingberg, defense

Na zeven jaar Dallas Stars vertrok de 27-jarige Zweed John Klingberg naar Anaheim maar dat werd geen succes na 50 wedstrijden werd hij getrade naar Minnesota en als free agent gaat hij nu naar Toronto.

tekst gaat verder onder de foto

John Klingberg Foto: Instagram John Klingberg

Ryan Reaves, forward

De 36-jarige Canadees Ryan Reaves gaat als free agent naar Toronto. Hij gaat met John Klingberg mee en hij heeft al aangegeven dat hij vooral de jeugd in Toronto gaat beschermen op het ijs.

Gustav Nyquist, forward

Ook Gustav Nyquist maakt gebruik van de free agency. Hij gaat naar Nashville Predators. Voor 3.8 miljoen dollars. De 34 jarige Zweed is gemiddeld goed rond de veertog punten per seizoen.

Talenten die minuten kunnen gaan maken

Sammy Walker, forward

De 24-jarige Amerikaanse forward Sammy Walker heeft al negen wedstrijden in de NHL achter de rug. Men verwacht dat hij dit seizoen meer minuten gaat krijgen. Speelde in de AHL bij Iowa Wild en kwam tot 56 wedstrijden met 27 goals en 21 assists.

Adam Beckman, forward

Adam Beckman de 24-jarige Canadese forward heeft al twaalf NHL wedstrijden achter de kiezen. Speelt net als Sammy Walker bij Iowa Wild in de AHL. Hij was goed in 53 wedstrijden voor 24 goals en twaalf assists.

Jesper Wallstedt, goalie

Deze 20-jarige Zweedse goalie Jesper Wallstedt staat klaar als een van de beide goalies geblesseerd of niet presteert om in te stappen bij Minnesota Wild.

tekst gaat verder onder de foto

Jesper Kedborn Wallstedt Foto: Instagram Jesper Kedborn Wallstedt

vermoedelijke lijnen

Kirill Kaprizov – Marco Rossi – Mats Zuccarello
Marcus Johansson – Joel Eriksson Ek – Matt Boldy
Marcus Foligno – Frederick Gaudreau – Ryan Hartman
Brandon Duhaime – Connor Dewar – Pat Maroon

Jonas Brodin – Brock Faber
Jake Middleton – Jared Spurgeon
Jon Merrill – Alex Goligoski

Filip Gustavsson
Marc-Andre Fleury
Jesper Wallstedt

Previous Winnipeg Jets, gaat de affaire Bowness ruis veroorzaken?
Next HIJS Hokij gaat met ruime Oberliga ervaring seizoen 2023 beginnen