Diez verslaat Den Haag, prima start Geleen

In het openingsweekend van de BeNe League Cup mocht nieuwkomer Diez thuis aantreden tegen Den Haag. En Mechelen mocht op hun nieuwe speelavond vrijdag thuis Geleen ontvangen. Diez versloeg Den Haag in een heerlijke wedstrijd en Mechelen kreeg billenkoek van Geleen.

EG Diez-Limburg – UltimAir HIJS Hokij Den Haag 5-4

Net als Tilburg Trappers gisteren onderweg naar Leipzig had Den Haag onderweg naar Diez te maken met veel stau onderweg. Den Haag begon uitstekend in Diez. Al binnen vijf minuten scoorde Raymond van der Schuit de openingstreffer. Hij zette druk op de Duitse verdediger achter de goal die verspeelde de puck en van dichtbij kon van der Schuit scoren in de korte hoek. Maar in de slotfase van de eerste periode boog Diez de achterstand om in een voorsprong. Een Haags slippertje op de blauwe lijn zorgde voor een 3-op-1. De geheel vrijstaande Julian Grund zorgde in de verre hoek voor de 1-1. Een hard schot vanaf de blauwe lijn leverde een rebound op voor Nils Wegner.

In de tweede periode was het Hunter Fortin die een powerplay van Den Haag afstrafte met een shorthanded goal. Op een uitbraak kreeg hij de puck aangespeeld en eigenlijk uit een onmogelijk hoek wist hij de Haagse goalie Brett Magnus te passeren. Maar in minuut 33 wist Bjorn Willemse ‘das Anschlusstor’ te scoren. Een hard schot van Ivan Anic wist hij vlak voor de goal van richting te veranderen zodat Diez goalie Ilya Andryukhov kansloos was. Maar lang kon Den Haag er niet van genieten. Precies twee minuten later was het David Lademann die zichzelf vrij draaide vanuit een scrimmage aan de boarding en ongehinderd een slapshot kon loslaten wat binnen sloeg in de winkelhaak blocker side. Maar het was nog niet gedaan. Een foutieve Haagse pass op de powerplay werd onderschept en eindigde ook nog in het doel van de Hagenezen. Adam Keyes ontving de pass bij de verre hoek en kom hem van dichtbij binnen tikken.

dichtbij maar net niet genoeg

Tijdens de laatste twintig minuten was het spel voor de Hagenaars. Ze wisten nog twee keer te scoren maar de laatste goal was een halve minuut voor tijd van Joey Oosterveld op de powerplay. En dat was ook waar Den Haag het heeft laten liggen. Pas in de laatste minuut profiteren van een man meer op het ijs terwijl ze zeven keer een man meer op het ijs hadden. En natuurlijk twee goals shorthanded tegen krijgen. Ivan Anic scoorde de 5-3 aan het begin van de derde periode.

tekst gaat verder onder de video

Mechelen Golden Sharks – Snackpoint Eaters Limburg 2-6

Na een minuut en 22 seconden konden de mannen van Geleen en de supporters op de tribune al juichen. Een frommelgoal van Ben Duperreault zorgde voor de 0-1. Binnen zes minuten scoorde Mechelen de gelijkmaker. Roberts Baranovskis wist Eaters goalie Jowin Ansems te passeren. Het venijn zat in de staart van de eerste periode. Twee keer wist Geleen nog te scoren. Mees de Wit scoorde in de zestiende minuut de 1-2 op de rebound. En drie seconden voor het einde van de eerste periode was het Lars van Sloun die op de powerplay de 1-3 aantekende.

Bij het begin van de tweede periode bracht de Let Artsiom Anosov de hoop weer terug in het Ice Skating Centre met de aansluitingstreffer. Een hard en laag schot na een mooie actie van Maar wederom een powerplay goal van Lars van Sloun en een shorthanded goal van Mees de Wit na een gewonnen face-off stond er 2-5 op het scorebord na veertig minuten. Het slotakkoord was voor Lars van Sloun die in de derde periode zijn hattrick voltooide met zijn derde powerplay goal.

#9 Lars van Sloun Foto: Kurt Tops