Prijsschieten in Geleen, shutout Heerenveen bij Herentals

Het eerste weekend om de BeNe League Cup werd afgesloten met twee wedstrijden. Geleen ontving Liège en Heerenveen ging naar Herentals. Geleen en Heerenveen versloegen de Belgische tegenstanders.

Snackpoint Eaters Limburg – Liège Bulldogs 8-7

Als je de stand zo ziet weet je dat beide startende goalies de wedstrijd niet hebben afgemaakt. Zowel Jowin Ansems als Troy Passingham werden gewisseld voor respectievelijk Deniz Mollen en Cisse Vander Weyde. Na de eerste periode was het 3-2 door goals van Yevgen Fadyeyev, Mees De Wit en Ben Duperreault voor Geleen. En goals van Bryan Kolodziejczyk en Kurt Sonne voor Liège. De tweede periode was het juist omgedraaid drie goals voor de Bulldogs en twee voor de Eaters. Gabin Balhan en Mees de Wit zorgde voor de Limburgse goals en twee keer Kurt Sonne en Sean Montgomery zorgde voor de Waalse goals.

Het kon nog alle kanten op in de derde periode maar het werd de periode van Yevgen Fadyeyev en Mitch Koumans. Nadat Bryan Kolodziejczyk de Belgen op voorsprong had gezet zorgde de Oekraïner Fadyeyev voor de 6-6 en shorthanded voor de 7-6. Sean Montgomery zorgde voor de 7-7 drie minuten voor tijd waarna Mitch Koumans ervoor zorgde dat het dak eraf ging in Glanerbrook in de allerlaatste minuut.

tekst gaat verder onder de foto

#12 Yevgen Fadyeyev Foto: Facebook Snackpoint Eaters Limburg

Heylen Vastgoed HYC – Unis Flyers Heerenveen 0-5

Het was natuurlijk een beetje een rare wedstrijd voor de Vreys broertjes. Terug naar het team waar ze hun Europese loopbaan zijn begonnen. Na de eerste periode kon het nog alle kanten op. Het was pas 0-1 in het voordeel van de Friezen. De gebleven Fin Henri Ruotsalainen scoorde de 0-1 dertien seconden voor het einde van de eerste periode. In de tweede twintig minuten was het de periode van Jesse Barwell. Hij scoorde twee keer binnen vijf minuten speeltijd. Zelfs de 0-4 viel in de tweede periode. Tom Speel scoorde de 0-4 op de powerplay op assists van Lowie Vreys en Tijs Vreys. Was Herentals dan zo slecht? Nee die kregen ook kansen genoeg maar Flyers goalie Martijn Oosterwijk speelde een puike wedstrijd. Het slotakkoord in deze match was voor Mike Collard. Vanuit de strafbank na een straf voor holding wist hij zestien seconden later de eindstand van 0-5 op het scorebord te zetten in minuut 48.

#41 Martijn Oosterwijk Foto: Robert Bos