Neuwied, Den Haag en Herentals winnen

Op vrijdag 6 oktober werd het tweede weekend om de BeNe League Cup geopend met drie wedstrijden. Diez verslikte zich in Herentals. Den Haag won ruim van koploper Geleen en Mechelen kon het veertig minuten bijhouden tegen Neuwied. Alleen een wedstrijd duurt er zestig.

EG Diez-Limburg – Heylen Vastgoed HYC 2-3

Al binnen vijf minuten opende de bezoekers uit Herentals de score na een gewonnen face-off. Ben Coolen won het gevecht om de puck en Jacques de Ceuster verraste Diez goalie Marian Kapicak five hole. Diez speelde erg slordig. En de kansen die men kreeg daar had HYC goalie Andrew Masters een antwoord op. Halverwege de wedstrijd was er een powerplay voor de mannen uit Vlaanderen. Een schot vanaf de blauwe lijn door Alexander Vasilyev werd vlak voor de goal licht van richting veranderd door Jacques de Ceuster die daarmee zijn tweede goal van de avond scoorde.

En ook in de derde periode was het first blood voor Herentals. De Diez goalie zag er daar niet zo goed uit. Hij wilde de puck met de handschoen op het ijs stoppen maar hij miste hem en vanachter de doellijn kon Tibo van Reeth de assist geven en bood Tobi Gentry een niet te missen kans. Toen was er nog vijf minuten te spelen en werd het toch nog billen knijpen. Vier minuten voor tijd was het Julien Grund die na een face-off in de verre hoek kon scoren. Nog geen minuut later zette John McLean met een spin-o-rama twee HYC spelers op het verkeerde been en schoot door een mêlee van spelers de 2-3 binnen. Maar het slotoffensief was te laat ingezet door Diez.

de samenvatting

tekst gaat verder onder de video

UltimAir HIJS Hokij Den Haag – Snackpoint Eaters Limburg 6-3

Zonder eerste goalie Brett Magnus en aanvaller Joy Turpijn die beide geblesseerd zijn moest Den Haag aantreden tegen de goed gestarte mannen van de Eaters uit Geleen. Waar het aan het begin aftasten was pakte HIJS de voorsprong na tien minuten hockey. Uitgerekend oud speler van Geleen Ritchie van Hulten opende de score voor de Hagenaars. Nadat in minuut dertien Dani van Schilt de ‘Sin Bin’ in moest profiteerde Geleen. Een schot van Bradley Forrest leverde een rebound op en Lars van Sloun sloeg koelbloedig toe. Toch ging HIJS met een voorsprong de eerste break in. Justin Evers kreeg een niet te missen kans en die miste hij dus niet.

Na een ghost goal, die door alleen de supporters die op een lijn zaten van de goal werd gezien, en die dus niet telde, was er overwicht voor Geleen. Maar back-up goalie Julien van Nes deed het uitstekend. Akim Ramoul zette halverwege de wedstrijd Geleen naast Den Haag. Toch gingen de Hagenezen met een kleine voorsprong de tweede pauze in. Jay de Ruiter had een mooie move en Bartek Bison wist daar gretig gebruik van te maken.

Een vroeg kerstcadeau voor Kyle Brothers die foutief uitverdedigen genadeloos afstrafte een op een met Geleen goalie Deniz Mollen betekende de 4-2. Binnen een minuut was het daarna ook al 5-2. Toby Collard was trefzeker. Dat was dik tien minuten voor tijd. Er volgende nog twee powerplay goals. Voor HIJS gescoord door Raymond van der Schuit en voor Geleen de tweede goal van de avond voor Akim Ramoul.

#95 Kyle Brothers Foto: Robert Bos

Mechelen Golden Sharks – EC Die Bären 2016 e.V. 3-8

Het ging tot aan minuut veertig gelijk op. Maar Neuwied pakte eerst een 0-2 voorsprong. Marcel Marten en Maximilian Wasser zorgde voor de 0-2 binnen zeven minuten. Toch kwam ‘das Anschlusstor’ voor de mannen van Mechelen snel. Roberts Baranovskis zorgde voor de 1-2. Na 26 minuten werd het ook 2-2 door een goal van Artsiom Anosov. Met zijn tweede van de avond was het Marcel Marten die voor de 2-3 zorgde voor Neuwied. Maar ook de tweede goal van Artsiom Anosov zorgde na 34 minuten voor de 3-3.

Het venijn zat hem in de staart

In de derde periode walste Die Bären over de Sharks heen. Thorben Beeg twee keer, Janeck Sperling en Tobias Etzel zorgden voor een 3-7. Waarna Jack de Boer de eindstand op het scorebord schoot met 3-8.

#68 Marcel Marten Foto: Website Die Bären Neuwied