Para IJshockey seizoen begint op 4 november


Foto verslag Nijmegen Para Ijshockey tegen Phantoms uit Antwerpen. © IJshockeyfoto.nl

Nu de start van het ijshockey in september al enkele weken achter ons ligt. Staat nu ook het para ijshockey seizoen (ijshockey voor mensen met een beperking) op het punt van beginnen.

LEES OOK: Nijmegen Devils krijgt para ijshockey team

Inmiddels telt Nederland nog maar drie para ijshockey teams. Die kun je vinden in Dordrecht, Amsterdam en sinds afgelopen seizoen ook in Nijmegen. Maar andere ijshockey clubs zijn dan ook zeer welkom om zich aan te sluiten. Bij de para ijshockey competitie. Voor Nederland en België met een eigen para ijshockey team.

De afgelopen weken zijn de Nederlandse para ijshockey teams al wekelijks hard aan het trainen. Omdat de eerste para ijshockey competitie wedstrijd al gepland staat in Nijmegen op 4 november.

Wat kunnen we verwachten?

Onze redacteur Oscar de Kunder ging langs bij beide teams in Nijmegen en Amsterdam. En vroeg wat ze van het para ijshockey seizoen en de wedstrijd tussen de Nijmegen Devils en de Amsterdam Tigers verwachten. In de Keizerstad aan de waal of te wel in Nijmegen beginnen de Devils aan hun tweede para ijshockey seizoen. En we spraken met assistent captain van de Devils Roelof Burghoorn. En wat hij verwacht met de wedstrijd tegen Amsterdam. ‘’Ik heb nog geen idee wat voor een team we hebben en ben dus benieuwd. Ik denk een goede begin van het seizoen meeting, kijken waar we staan en waar we op kunnen trainen’’.

In onze hoofdstad Amsterdam zei team manager Jorg Landheer van de Tigers tegen onze redacteur: ‘’De Amsterdam Tigers hebben waanzinnig veel zin in deze wedstrijden! De teams zijn op papier redelijk gelijk aan elkaar gewaagd dus het beloofd spannend te worden. De competitie is het begin van wat hopelijk een mooie toekomst wordt met steeds meer deelnemende teams verdeeld over het land. Natuurlijk mag je van een Amsterdams team een beetje branie verwachten: Wij zijn Amsterdam, wij zijn de beste’’.

tekst gaat verder onder de foto

Jorg Landheer Foto: Amsterdam Tigers

De wedstrijd tussen Nijmegen en Amsterdam op 4 November die begint om 13:30uur en is gratis te bezoeken voor iedereen in de ijshal het Triavium om kennis te maken met de nieuwste stoere wintersport die para ijshockey heet.

Previous Edmonton Oilers in het McDavid tijdperk verdedigend niet op orde
Next Seattle Kraken, kan het nog beter dan vorig seizoen?