Nijmegen Devils krijgt para ijshockey team


Met het zonnige weer buiten en het ijshockeyseizoen in Nederland en België alweer even achter ons ligt. Helaas kon het para ijshockey tot het afgelopen seizoen alleen nog gespeeld worden, bij de Amsterdam Tigers en de Polar Bears uit Dordrecht. Maar nu ook in Nijmegen.

LEES OOK: Colorado op matchpoint, Pens, Caps, Stars op voorsprong

Nijmegen Devils begint met een para ijshockey team

Twee clubs voor para ijshockey is natuurlijk veel te weinig. En zeker ook nu dit jaar de Northwest Europe Para Ice Hockey League van start is gegaan.  Het afgelopen ijshockeyseizoen is er bij de Nijmegen Devils onderzocht of er in de keizerstad ook een para ijshockey team opgericht kon worden. In het Triavium  hebben twee succesvolle para ijshockey clinics plaats gevonden. En met veel deelnemers in samenwerking met de clubs uit Amsterdam en Dordrecht samen met Uniek Sporten.

Omdat er tijdens de para ijshockey clinics vele deelnemers positief hebben gereageerd op de ijshockeysport. Heeft de club uit Nijmegen na afloop uitvoerig overlegt. Met verschillende sport partners en besloten om ijshockey voor mensen met een beperking vanaf komend ijshockeyseizoen ook mogelijk te maken bij de Nijmegen Devils. Hiermee zal het para team uit de Keizerstad de derde club in Nederland worden die een para ijshockey team krijgt. En daarmee zal het aantal para ijshockey teams in Nederland van twee naar drie clubs uitbreiden.

Het para ijshockey team van de Nijmegen Devils zal vanaf volgend seizoen dan ook toetreden tot de Northwest Europe Para Ice Hockey League. Waar Amsterdam en Dordrecht ook al deel van uitmaken. Het para ijshockey is altijd opzoek naar nieuwe teamgenoten zo ook in Nijmegen. Mee doen met het para ijshockey dat kan ook als je geen beperking hebt. De trainingen zullen plaats vinden in het weekeind vanaf het eerste weekeind van September.

Wil je mee gaan doen met het para ijshockey in Nijmegen neem dan contact op met Oscar de Kunder

Previous Colorado op matchpoint, Pens, Caps, Stars op voorsprong
Next Boston, Tampa, St. Louis en Los Angeles trekken stand naar 2-2