Colorado op matchpoint, Pens, Caps, Stars op voorsprong


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Dag zes van de NHL play-offs bracht ons vier wedstrijden waarbij Colorado op matchpoint kwam door de derde overwinning op een rij tegen Nashville. Pittsburgh dat in de derde periode het verschil maakt en Washington die zes unanswered goals scoorden. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Edmonton, Toronto, Minnesota pakken voorsprong

Pittsburgh Penguins – New York Rangers 7-4 (stand series 2-1)

Pittsburgh pakte een 4-1 voorsprong wat het einde betekende van Rangers goalie Igor Shesterkin. Na twee periodes was de stand 4-4 waarbij Andrew Copp voor New York de gelijkmaker scoorde shorthanded. Danton Heinen scoorde in minuut 51 de game winner voor Pittsburgh.

Washington Capitals – Florida Panthers 6-1 (stand series 2-1)

De Capitals kwamen hard uit de startblokken waarbij zelfs Alexander Ovechkin in zijn eerste paar shifts drie hits eruit knalde. Ondanks dat kwamen de Panthers op voorsprong maar daarna wist Caps goalie Ilya Samsonov de deur te sluiten. Zijn collega bij de Panthers deed dat juits niet. Sergei Bobrovsky kreeg zes unanswerd goals voor de kiezen.

Nashville Predators – Coloroado Avalanche 3-7 (stand series 0-3)

Het was even schrikken voor Colorado toen goalie Darcy Kuemper een stick in zijn masker kreeg en hij naar de kant moest.

Gabriel Landeskog scoorde twee goals en gaf twee assists zodat de Avalanche op matchpoint staan om de eerste ronde van de play-offs Nashville te sweepen.

Dallas Stars – Calgary Flames 4-2 (stand series 2-1)

De wild card winnaar Dallas Stars pakte game drie. Dallas aanvaller Joe Pavelski scoorde wederom de game winning goal net zoals in wedstrijd twee. Dat het winst opleverde voor de Stars is ook te danken aan goalie Jake Oettinger die 39 saves maakte. De 23-jarige first round pick hield zich goed staande tegen het aanvalsgeweld van Calgary.

Previous Edmonton, Toronto, Minnesota pakken voorsprong
Next Nijmegen Devils krijgt para ijshockey team