Edmonton, Toronto, Minnesota pakken voorsprong


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Dag vijf van de NHL play-offs bracht ons vier wedstrijden waarbij Boston wat terug doet na twee nederlagen tegen Carolina. Edmonton er op los scoort tegen Los Angeles en Minnesota start met twee goals binnen twee minuten tegen St. Louis. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Dallas, Florida en New York trekken stand gelijk. Colorado op 2-0

Boston Bruins – Carolina Hurricanes 4-2 (stand series 1-2)

Na twee nederlagen moest Boston wel winnen om nog enige hoop te houden tegen Carolina. Rookie goalie voor de Bruins Jeremy Swayman speelde zijn eerste play-off wedstrijd in de NHL en stopte 25 schoten. De special teams deden het voor Boston. Een shorthanded goal en twee powerplay goals maakte het verschil. Brad Marchand behaalde drie punten (1G, 2A).

Tampa Bay Lightning – Toronto Maple Leafs 2-5 (stand series 1-2)

Toronto stond al op 3-0 voordat Tampa terug kon komen naar 3-2 via goals door Ross Colton en Ondrej Palat. Maar twee goals van Ilya Mikheyev in het lege doel zorgde voor de winst van Toronto.

St. Louis Blues – Minnesota Wild 1-5 (stand series 1-2)

Twee minuten gespeeld, twee schoten op doel en een 2-0 stand. Zo begon Minnesota aan de wedstrijd. Jordan Greenway en Kirill Kaprizov waren de schutters. Pas na de 4-0 konden de Blues een goal scoren via Ryan O’Reilly.

Los Angeles Kings – Edmonton Oilers 2-8 (stand series 1-2)

Bij 0-4 mocht Kings goalie Jonathan Quick gaan zitten en kreeg Cal Petersen de eer om het doel van Los Angeles te verdedigen. Maar ook hij kreeg er vier om de oren.  Het leek nog even spannend te worden toen de Kings twee keer kort achter elkaar scoorde via Anze Kopitar en Phillip Danault. Evander Kane scoorde een hattrick. Zach Hyman en Ryan Nugent-Hopkins waren goed voor twee goals voor Edmonton.

Previous Dallas, Florida en New York trekken stand gelijk. Colorado op 2-0
Next Colorado op matchpoint, Pens, Caps, Stars op voorsprong