Para IJshockey toernooi in Antwerpen


Op dit moment zijn de paralympische spelen bezig in China. Waar de top para ijshockey landen Amerika en Canada strijden om de paralympische gouden medaille. Maar komend weekend gaat er ook een toernooi van start in Antwerpen.

LEES OOK: Tilburg Trappers walsen over TecArt Black Dragons Erfurt heen

Het para ijshockey staat in ons land in de kinderschoenen. En wordt dan ook alleen nog maar gespeeld in Amsterdam en Dordrecht. Op dit moment is men in Nijmegen ook bezig om een para ijshockey team op te richten voor het nieuwe ijshockeyseizoen.

Om het para ijshockey te laten groeien en meer bekendheid te geven hebben de Nederlandse clubs de handen in een geslagen. En tijdens de corona pandemie een gezamelijke para ijshockey league opgericht onder de naam Northwest Europe Para Ice Hockey League (afgekort NEPIHL). Met deelnemende teams uit Nederland, Belgie, Frankrijk, en Engeland. In de toekomst zullen er meer teams uit andere landen zich aansluiten bij deze Northwest Europe Para Ice Hockey League.

Het eerste para ijshockey toernooi van de NEPIHL

Komend weekeind zal op 12 en 13 Maart het eerste para ijshockey toernooi plaats vinden van de Northwest Europe Para Ice Hockey League in het Belgische Antwerpen. Dit para ijshockey toernooi zal een jaarlijks terugkerende para ijshockey toernooi zijn dat elk jaar in een ander land zal worden gespeeld. Volgend jaar in 2023 zal Nederland de gastheer zijn van dit para ijshockey toernooi.

Tijdens het para ijshockey toernooi zijn naast de teams uit Nederland. Zoals de Amsterdam Tigers en de Polar Bears uit Dordrecht die een gezamelijk team vormen. Zijn er ook teams uit Belgie van de Antwerp Phantoms en de Scheffield Steelkings uit het Engelse Scheffield aanwezig. Samen met het para ijshockey team uit het Franse Rouen met team van de Dragons Sledges.

Deze teams gaan strijden om de beker van de Northwest Europe Para Ice Hockey League. Natuurlijk zijn alle para ijshockey wedstijden te zien via het facebook kanaal van de Northwest Europe Para Ice Hockey League. Er is dus naast de paralympische spelen genoeg para ijshockey om te bekijken de komende dagen.

 

Previous Tilburg Trappers walsen over TecArt Black Dragons Erfurt heen
Next Arizona, Winnipeg, Chicago halen uit, Caps zonder Sprong