Tilburg Trappers walsen over TecArt Black Dragons Erfurt heen

Op dinsdag 8 maart speelden de Trappers hun laatste reguliere competitiewedstrijd in de Oberliga Nord. Op bezoek kwam de nummer acht TecArt Black Dragons Erfurt. Tilburg mistte Tijn Jacobs, Diego Hofland, Bartek Bison en Ruud Leeuwesteijn. Erfurt kwam met drie 16-jarige debutanten in de selectie naar Tilburg.

Tilburg Trappers – TecArt Black Dragons Erfurt 10-0

De Trappers begonnen fanatiek aan de wedstrijd na een aantal mindere resultaten achter elkaar. Binnen vijf minuten hadden de Trappers al diverse kansen gemist. In de achtste minuut schoot Raymond van der Schuit wel raak. Alleen voor de Duitse goalie Tommi Steffen mistte hij niet. Nog in dezelfde minuut was het Ties van Soest die een puck als een baseball speler in de goal sloeg. In de elfde minuut gaf de scheids een offside en de Erfurt goalie dacht he penalty ik kan het ijs af maar Brett Bulmer kon de puck zo vanaf de boarding in het lege goal schuiven.

Ninho Hessels kwam ook nog op de scorelijst hij kwam hard vanaf de buitenkant naar binnen geschaatst en kreeg de puck op een presenteerblaadje van Reno de Hondt. Twee minuten voor het einde van de eerste periode moest Trappers goalie Jowin Ansems reddend optreden op een dubbele kans voor de Duitsers. Na twintig minuten was de eerste tussenstand 4-0.

#1 Jowin Ansems Foto: Arie Leeuwesteijn

Halverwege de wedstrijd werden er weer twee goals door Tilburg gescoord binnen een minuut. Brett Bulmer met zijn tweede op de rebound en Max Hermens met de 6-0. Dat deed hij wel tegen een nieuwe keeper want na de 5-0 vond coach Robert Schmidt het genoeg en wisselde goalie Steffen voor Nick Vieregge. Er was ook een primeur namelijk de eerste goal van Marvin Timmer in het Oberliga team. Hij was al liggend op het ijs met zijn stick het snelst om een losse puck achter Vieregge te schuiven en zo de 7-0 aan te tekenen. Na veertig wedstrijdminuten stond de schoten op het doel verhouding op 31-7.

Gaat Jowin Ansems zijn eerste shutout pakken en Tilburg de tien halen?

Vijf minuten bezig in de laatste periode was het Noah Muller die vanaf de blauwe lijn uithaalde en bijna in het doelgebied staand veranderde Raymond van der Schuit de puck van richting en hij scoorde daarmee zijn tweede en Tilburgs achtste goal. Een mooie aanval na 50 minuten tussen Danny Stempher, Ties van Soest en aan het eind stond Reno de Hondt die de 9-0 kon maken.

#77 Reno de Hondt Foto: Romy Mullens

Vier minuten voor tijd mocht de 17-jarige goalie Kars Buurman zijn debuut maken in de Oberliga. Het lukte de Trappers de tien vol te maken. Een dikke minuut voor tijd leverde de defensie van Erfurt de puck in aan Delaney Hessels die vond Giovanni Vogelaar en die kon met een wrister binnenkant paal de tien van Tilburg vol maken.

18 maart beginnen de play-offs maar de tegenstander van Tilburg is nog niet bekend. Er zijn drie kanshebbers om die zesde plek in de Oberliga Süd te pakken. Hochstadter EC (543 km), SC Riessersee (796 km) of EC Peiting (756 km).

Previous "Het ijshockey in Nederland en België is véél te klein voor een wedstrijdje ver plassen."