Arizona, Winnipeg, Chicago halen uit, Caps zonder Sprong

Dag 141 van de NHL bracht ons elf wedstrijden waaronder Arizona tegen Detroit waarbij Arizona negen goals scoort. Chicago wint met 8-3 van de Ducks en de Jets verslaat Tampa met zeven goals. Washington won bij de Flames zonder inbreng van Daniel Sprong. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

Toronto Maple Leafs – Seattle Kraken 6-4

Auston Matthews scoorde een hattrick voor de Leafs en staat inmiddels al op 43 goals. Voor Seattle is het de negende nederlaag in tien wedstrijden.

Detroit Red Wings – Arizona Coyotes 2-9

De Coyotes scoorde 30% van hun schoten. Nick Schmaltz, Nick Ritchie en Jakob Chychrun waren goed voor ieder twee goals.

New Jersey Devils – Colorado Avalanche 5-3

Na 25 minuten stond het 0-3 voor de koploper in de NHL. Maar vijf unanswered goals werd zelfs Colorado te machtig.
Jesper Bratt gaf drie assists voor de Devils.

Philadelphia Flyers – Vegas Golden Knights 2-1

Dat de Flyers de Golden Knights versloegen hebben ze vooral aan goalie Carter Hart te danken die 47 reddingen maakte.

Pittsburgh Penguins – Florida Panthers 3-4

De vierde overwinning op een rij voor de Panthers waarbij Anthony Duclair zijn hoogste aantal goals in een seizoen al geëvenaard heeft met 23 doelpunten.

Chicago Blackhawks – Anaheim Ducks 8-3

Maar liefst vijf goals in de eerste periode voor de Blackhawks en Patrick Kane behaalde zes punten (1G, 5A) in deze wedstrijd.

St. Louis Blues – Ottawa Senators 1-4

De vierde nederlaag op een rij voor de Blues. Voor de Senators pakten Tim Stutzle en Josh Norris ieder een goal en twee assists.

Nashville Predators – Dallas Stars 2-1

Pas in de derde periode vielen de doelpunten. Anderhalve minuut voor tijd scoorde Roman Josi de game winning goal voor de Predators.

Minnesota Wild – New York Rangers 5-2

Twee goals van Kevin Fiala en Marcus Foligno had er een met twee assists waren de beste mannen bij Minnesota.

Winnipeg Jets – Tampa Bay Lightning 7-4

Zeven goals tegen voor de Lightning. Mark Scheifele was goed voor een goal en drie assists voor de Jets.

Calgary Flames – Washington Capitals 4-5

De Flames home point streak is geëindigd op dertien. Alexander Ovechkin evenaart Jaromir Jagr met 766 goals en heeft alleen nog Gordie Howe (801) en Wayne Gretzky (894) voor zich.