McDavid scoort overtime winner tegen Capitals zonder Sprong


NHL FAce

Dag 142 van de NHL bracht ons twee wedstrijden waaronder Edmonton tegen Washington die weer aantraden zonder Daniel Sprong die wederom een healthy scratch was. Met nog een dikke minuut te gaan leek Zach Hyman een makkelijke empty netter te gaan scoren totdat Alex Ovechkin dit deed. No call, maar later scoorde de Caps met nog 1.8 seconden te gaan de gelijkmaker. Connor McDavid zorgde met de overtime winner dat er geen controverse ontstond door de gemiste call.


Vancouver nam het in eigen huis op tegen Montreal die zeven overwinningen hadden in acht wedstrijden.
Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Arizona, Winnipeg, Chicago halen uit, Caps zonder Sprong

Edmonton Oilers – Washington Capitals 4-3 OT

De Oilers moesten weer eens winnen om de achterstand niet te groot te laten worden op de play-off plekken. Ze waren de betere maar hadden moeite om goalie Ilya Samsonov te passeren. Nicklas Backstrom scoorde een goal en had een assist en kwam daarmee op de 1000 punten uit. T.J. Oshie scoorde twee keer voor Washington waaronder de eerder genoemde gelijkmaker 1.8 seconden voor tijd. Connor McDavid ging na drieëneenhalve minuut tezamen met Leon Draisaitl met een 2-op-1 naar de goal. En ronde het prima af met een snelle wrister in de verre hoek.

Vancouver Canucks – Montreal Canadiens 5-3

Alweer de tiende wedstrijd op rij voor J.T. Miller dat hij punten scoorde voor de Canucks. Hij pakte vier punten (1G, 3A). Onder andere twee goals van Artturi Lehkonen bleken niet voldoende om de goede reeks van de Canadiens voort te zetten.

Previous Arizona, Winnipeg, Chicago halen uit, Caps zonder Sprong
Next Colorado verliest van Hurricanes, nederlaag Eichel in Buffalo