Colorado verliest van Hurricanes, nederlaag Eichel in Buffalo

Face-Off IJshockey NHL

Dag 143 van de NHL bracht ons dertien wedstrijden waaronder koploper Colorado wat verloor van directe achtervolger Carolina. Florida won ook zodat de top drie van de NHL nu op op twee punten van elkaar staan. En zelfs Carolina op coëfficiënt de leider is. Jack Eichel kwam terug bij de Sabres met de Golden Knights en moest een nederlaag incasseren. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

Boston Bruins – Chicago Blackhawks 4-3

Achttien seconden voor het einde van de wedstrijd scoorde David Pastrnak de game winning goal en zijn tweede van de avond voor de Bruins. Brandon Hagel scoorde er ook twee maar dan voor Chicago.

Buffalo Sabres – Vegas Golden Knights 3-1

Jack Eichel kwam met de Golden Knights terug in Buffalo en kwam van een koude kermis thuis. Oud golden Knights spelers die van Vegas naar de Sabres werden getrade scoorden beide een goal tegen hun oude club. Alex Tuch en Peyton Krebs zorgde dat de punten in Buffalo bleven. Sabres goalie Craig Anderson won zijn driehonderdste wedstrijd in de NHL. Eichel verklaarde na de wedstrijd dat het in Buffalo nog nooit zo luid eraan toeging als bij zijn terugkeer.

Toronto Maple Leafs – Arizona Coyotes 4-5 OT

Na veertig minuten was de stand 1-4. Drie goals van Toronto zorgde voor een 4-4 eindstand na de reguliere zestig minuten. Jakob Chychrun scoorde de game winning goal voor de Yotes

Ottawa Senators – Seattle Kraken 4-3 OT

Na veertig was er een 3-0 voorsprong voor se Senators. Na zestig stond het 3-3. En Josh Norris benutte een powerplay goal hakverwege de overtime.

Detroit Red Wings – Minnesota Wild 5-6 SO

Een puntje leverde de late gelijkmaker in minuut 57 op van Detroit. Tijdens de shootouts wisten de veteranen van Minnesota Mats Zuccarello en Kevin Fiala als enigen te scoren.

Florida Panthers – Philadelphia Flyers 6-3

Een hattrick van Sam Reinhart en vier assists voor Jonathan Huberdeau zorgde ervoor dat de Panthers in het spoor blijven van Colorado en Carolina.

New Jersey Devils – Winnipeg Jets 1-2

Kyle Connor scoorde goal nummer 35 voor de Jets en oud Devils goalie Eric Comrie stopte 33 schoten.

New York Islanders – Columbus Blue Jackets 6-0

Anders Lee scoorde een hattrick en Islanders goalie Ilya Sorokin pakte zijn zesde shutout van het seizoen.

Carolina Hurricanes – Colorado Avalanche 2-0

Voor de eerste keer dit seizoen moest Colorado een shutout ondergaan. Carolina goalie Antti Raanta stopte alle 36 schoten van de Avalanche. Ethan Bear en Sebastian Aho waren trefzeker voor de Hurricanes.

St. Louis Blues – New York Rangers 6-2

De Blues hadden vijf spelers die ieder twee punten hadden. David Perron (1G, 1A), Ryan O’Reilly (1G, 1A), Brayden Schenn (2A), Robert Thomas (2G) en Jordan Kyrou (2A)

Nashville Predators – Anaheim Ducks 4-1

Alweer de zevende nederlaag voor de Ducks in tien wedstrijden. Preds goalie Juuse Saros stopte 27 schoten. Matt Duchene (2G, 1A) en Filip Forsberg (1G, 2A) scoorden ieder drie punten.

Calgary Flames – Tampa Bay Lightning 4-1

Een hattrick voor Flames Johnny Gaudreau en goalie Jacob Markstrom was goed voor 30 reddingen.

Los Angeles Kings – San Jose Sharks 3-4 OT

In zijn zesde NHL-wedstrijd pakte Sharks goalie Zach Sawchenko zijn eerste NHL-overwinning. Tomas Hertl pakte het extra punt voor San Jose door met een backhander de game winning goal te scoren.