Den Haag verslaat ruim Leuven, Heerenveen ontsnapt tegen Geleen


De play-offs zijn begonnen in de BeneLeague. De nummer één Den Haag ontving de nummer acht Leuven en in Leeuwarden ging de nummer vier Heerenveen de strijd aan met de nummer vijf Geleen.

LEES OOK:Colorado verliest van Hurricanes, nederlaag Eichel in Buffalo

UltimAir HIJS Hokij Den Haag – Chiefs Leuven 9-1

Dat het zo’n uitslag zou worden daar zag het na twintig minuten absoluut niet naar uit. Want na de eerste periode stond het ‘gewoon’ 1-1. Den Haag begon aanvallend maar kreeg nog geen grote kansen. De eerste beste powerplay na zeven minuten resulteerde meteen in een 1-0 voorsprong. Het eerste schot van Bjorn Borgman wist Chiefs goalie Wouter Peeters nog te stoppen maar in de rebound was hij kansloos op de inzet van Jay de Ruiter. Puck verlies van Stijn Knoop in de vijftiende minuut resulteerde in puck bezit voor Leuven. En Gregor James wist de vrijstaande Lukas Tambeur te vinden die HIJS goalie Brett Magnus over de schouder van dichtbij kon passeren.

En twee minuten in de tweede periode was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Wederom op de powerplay kon HIJS de 2-1 maken via Ronald Wurm maar het kostte Leuven een match penalty voor goalie Wouter Peeters, en een abuse of officials penalty (10 min) voor aanvoerder Dean Thurura. In de minuten daarna kon Den Haag uitlopen naar de 4-1 door goals van Jeffrey Melissant en Joey Oosterveld.

In de derde periode zag je de vermoeidheid toeslaan bij Leuven en kon Den Haag wat makkelijker manoeuvreren in de aanvalszone. Dat resulteerde in vijf goals. Nog twee goals van Jeffrey Melissant resulteerde in een heuse hattrick. Een goal voor Reinier Staats, de tweede voor Ronald Wurm en Levi Boer scoorde de 8-1.

tekst gaat verder onder de video’s

Na de wedstrijd spraken wij met Chris Eimers en Adam Logozzo.

Unis Flyers Heerenveen – Snackpoint Eaters Limburg 6-5 SO

In verband met festiviteiten in hun eigen Thialf moesten de Flyers uitwijken naar Leeuwarden om daar de eerste play-offs wedstrijd te spelen tegen de Eaters uit Geleen. Vanwege de beperkte capaciteit werden er ook geen Geleen supporters toegelaten. En alleen businessclub leden en seizoenskaarthouders van de Flyers. Jammer voor de mensen die er niet bij konden zijn want het werd een heroïsche wedstrijd.

De Eaters begonnen goed aan de wedstrijd een breakaway van Tom Marx betekende de 0-1 na vier minuten spelen. Hij versloeg Martijn Oosterwijk short side short handed. Nog voor het einde van de eerste periode scoorde Roope Nikkila twee keer. 2-1 na twintig minuten. De tweede periode was het een prijsschieten. Na veertig minuten zuivere speeltijd was de stand 5-5 geworden. Riku Pitkänen opende de score door Eaters goalie Rowan Delil te omspelen en zo de 3-1 te maken. Wederom shorthanded was het Ritchie van Hulten die de aansluitingstreffer maakte. Twee powerplay goals van Matt Beer betekende dat Geleen brutaal de voorsprong wist te pakken in Friesland. De eerste was met een 5-on-3 en de tweede van Beer was met een man meer.

Roope Nikkila scoorde zijn hattrick toen hij met een vlammend schot de 4-4 maakte. Een vrijgelaten Pitkänen bij de verre hoek betekende zijn tweede van de avond en de hernieuwde voorsprong voor de Flyers. Maar ook Geleen pakte een hattrick. Jasper Nordemann wilde de puck breed spelen maar hij raakte hem totaal verkeerd en zo kon Matt Beer ook zijn hattrick voltooien.  In de derde periode inclusief de overtime hielden beide goalies hun doelen schoon zodat de kwartfinale beslist ging worden met shootouts. En die werden gewonnen door de Flyers waarbij Riku Pitkänen de game winning shootout wist te scoren.

Previous Colorado verliest van Hurricanes, nederlaag Eichel in Buffalo
Next Zoetermeer stunt in Liège, Herentals wint in Mechelen