Liège verliest nipt van Zemgale en is uitgeschakeld


Continental Cup 2022 ; Bulldogs in Istanbul.

Dag twee van de IIHF Continental Cup kwam Liège veel beter voor de dag dan gisteren op vrijdag de dertiende. Alleen werd het weer een verliespartij. Dit keer werd het 2-1 voor Zemgale.

LEES OOK: Liège verliest ruim in derde periode van Celje

Liège Bulldogs – Zemgale jelgava 1-2

Het was een spannende wedstrijd omdat Liège goalie Troy Passingham maar liefst vijftig reddingen wist te maken. In de eerste periode bleef het 0-0 en was de schotenverhouding 13-om-7 in het voordeel van Zemgale. En daarbij hadden ze ook nog vier minuten powerplay. In de tweede periode wisten beide teams dan de score te openen. Een schot vanaf de blauwe lijn door Patriks Seilis werd vlak voor de neus van Liège goalie Troy Passingham door Kevins Stradnieks van richting veranderd. 0-1 in de zevenentwintigste minuut voor de thuisclub Zemgale. Al snel scoorde de Walen de gelijkmaker. Nog geen drie minuten later was het Yoren de Smet die een schot vanaf rechts losliet waarbij Zemgale goalie Rihards Cimermanis dacht de puck makkelijk te vangen maar die sloeg in als een raket in het net. Schotenverhouding in de tweede periode 19-om-5 in het voordeel van de Letten.

tekst gaat verder onder de foto

Yoren de Smet
#64 Yoren de Smet

In de derde periode lukte de Letten het grote verschil tot uitdrukking te brengen met de winnende treffer. Twee minuten voor tijd konden de Letten dan de game winning goal scoren. Martins Karsums draaide weg bij Boet van Gestel aan de zijkant bij de boarding, ging achterlangs bij de goal, en gaf een backhand pass voor de goal waar Gatis Gricinskis met een one timer kon scoren. Als je kijkt naar de schotenverhouding in de derde periode die 20-om-3 was in het Letse voordeel is de winst voor Zemgale terecht. De Bulldogs zijn nu uitgeschakeld voor het vervolg. Zemgale heeft morgen (zondag 15 oktober) aan een punt genoeg om door te gaan in de Continental Cup naar de derde ronde.

Previous Arizona verslaat New Jersey, shutout Pittsburgh bij rivaal Washington
Next Goal Sprong en winst Detroit, weer hattrick Matthews