Leuven verslaat Den Haag, Geleen verslaat Herentals 3 seconden voor tijd

Op zondag 15 oktober waren er drie wedstrijden om de BeNe League Cup. Mechelen moest het in eigen huis afleggen tegen Diez. Leuven won van Den Haag en drie seconden voor tijd versloeg Geleen Herentals.

Mechelen Golden Sharks – EG Diez-Limburg 2-6

Mechelen verloor voor de zesde keer op rij. Dit keer van koploper Diez. De voorsprong van Mechelen door Verner’s Egle was echter niet onverdiend. De Letse aanvaller stond vrij en verraste Diez goalie Marian Kapicak met een verborgen schot. De ploeg van coach Carsten Gosdeck was echter niet onder de indruk, vond snel een antwoord en kon na een mooi individueel optreden van Nils Wegner in de negende minuut gelijkmaken. De eerste twintig minuten was het netjes verdeeld met een 1-1 tussenstand. In de tweede periode hadden de Rockets met een schotverhouding van 16-om-9 in principe alles onder controle, maar lieten nog steeds niet hun beste hockey zien. Na veertig minuten was het nog steeds 1-1.

Na de 2-1 van Jonas Steeno, die een schot van Vadim Gyesbreghs van richting veranderde werd Diez eindelijk wakker. Met name David Lademann drukte zijn stempel op de wedstrijd met een hattrick in de derde periode. Nils Wegner op de powerplay met zijn tweede doelpunt van de avond en Hunter Fortin zorgden voor een 6-2 einduitslag.

#23 David Lademann Foto: Facebook EG Diez-Limburg

Chiefs Leuven – UltimAir HIJS Hokij Den Haag 3-2

Bij Den Haag ontbraken een aantal belangrijke spelers. Joy Turpijn, Brett Magnus en Kyle Brothers. En Leuven is natuurlijk de angstgegner van HIJS. Na twintig minuten was de tussenstand 1-0 in het voordeel van de Chiefs. Shaun Dosanjh scoorde de 1-0. Grayden Gottschalk maakte er in de tweede periode 2-0 van. Vier minuten voor de tweede break was het Jay de Ruiter die de aansluitingstreffer maakte. Het vasthouden van een Leuvense stick kwam Den Haag duur te staan. Want met een man meer op het ijs was het Grayden Gottschalk die ook de 3-1 achter Julien van Nes wist te schieten. Met nog een dikke vier minuten te gaan scoorde Justin Evers de 3-2. Coach Henry Thom haalde HIJS goalie Julien van Nes naar de kant voor bijna drie minuten maar Den Haag wist Leuven goalie Jelle Lievens niet te passeren en een overtime af te dwingen. Wederom een nederlaag voor Den Haag. Inmiddels de vierde nederlaag al voor de landskampioen en de bekerwinnaar van afgelopen seizoen.

#19 Grayden Gottschalk Foto: Facebook Leuven

Snackpoint Eaters Limburg – Heylen Vastgoed HYC 5-4

De intensiteit van deze wedstrijd was meteen hoog vanaf face-off. Halverwege de periode wordt de puck verloren door Geleen in de neutrale zone, op de uitbraak was het Alexander Vasilyev die de puck hard in de bovenhoek schoot achter goalie Jowin Ansems. Nadat Geleen speler Luca Heutmeukers geblesseerd het ijs afgaat en het spel wat grimmiger is geworden. Scoort Herentals de 0-2 via Mitch Morgan. De Eaters scoren een minuut voor tijd. Maar die goal werd afgekeurd. 33 seconden later was het dan wel raak. Bradley Forrest kwam van links in het aanvalsvak en wist Akim Ramoul te vinden. En zo’n kans bleek niet te missen voor Ramoul. De tussenstand was 1-2 na twintig enerverende minuten. In de tweede periode kon Roland Loos alleen op HYC goalie Andrew Masters afgaan maar Loos wist niet te scoren. Halverwege de tweede periode scoorde captain Lars van Sloun de 2-2. Lang konden de Eaters er niet van genieten want Ben Coolen bracht de stand weer in het Belgische voordeel met de 3-2. Dat stond er ook op het scorebord in Glanerbrook na veertig minuten.

Na vier minuten van de laatste twintig minuten was het Roope Juhani Niskanen die Glanerbrook stil liet vallen met de 4-2. Een too many men penalty voor HYC betekende een powerplay voor de Limburgers. En daar werd uitstekend van geprofiteerd door Ben Duperreault. 3-4 met nog acht minuten te gaan. De supporters gingen er weer achter staan en de kansen kwamen voor Geleen. Echter pas twee minuten voor tijd vroeg Jeffrey van Iersel een time-out aan. Hij haalde Jowin Ansems van het ijs voor een extra aanvaller. En dat betaalde zich uit. Glanerbrook werd gek nadat captain Lars van Sloun de 4-4 maakte.

straffen zorgde voor een 5-on-3

Terwijl iedereen zich op ging maken voor een overtime ging de scheidsrechter op zijn strepen staan. Ben Coolen zal geen kerstkaart sturen naar de scheidsrechter want die kon de ‘Sin Bin’ in voor Abuse Of Officials. Toen er met nog 57 seconden te gaan er nog een bench minor werd uitgedeeld aan HYC was het dus nog bijna een minuut 5-on-3 voor de Eaters. En drie seconden voortijd was het Ben Duperreault met zijn tweede powerplay goal.

#44 Ben Duperreault Foto: Wil Smeets