Eerste nederlaag Vegas, shutout Carolina en Vancouver

Dag achttien van de NHL had zes wedstrijden waarbij ook Vegas de ongeslagen status kwijtraakte. Carolina en Vancouver een shutout pakte en Los Angeles terugkwam van een 4-1 achterstand.

Vegas Golden Knights – Chicago Blackhawks 3-4 OT

Met een overtime-goal van Philipp Kurashev scalpeerde de Blackhawks de kampioenen uit Las Vegas en bezorgden zij de Knights daarmee hun eerste nederlaag van het seizoen. Connor Bedard maakte zijn derde treffer van het seizoen voor Chicago . Aiden Hill had twintig saves voor de Knights.

Carolina Hurricanes – San Jose Sharks 3-0

The Sharks stonden wederom met lege handen en ook nog eens nul treffers op het scorebord. Hurricanes-goalie Antti Raanta pakte met twintig saves een shutout. Teuvo Teravainen was de grote man met een hattrick en maakte het een overwinning voor Carolina met de Finse slag. Ook voor de Sharks was er een Fins hoogtepunt. Uitblinker was goalie Kaapo Kahkonen. Hij had maar liefst 37 saves voor de Sharks, die nu alle acht wedstrijden hebben verloren (0-7-1).

New Jersey Devils – Buffalo Sabres 5-4

New Jersey pakte met dank aan de Hughes-broertjes de volle buit tegen de Sabres. Luke  Hughes leverde twee assists en Jack Hughes scoorde éénmaal. Eric Haula noteerde twee treffers voor de Devils waarvan de één een fraaie shorthanded was en de ander een listige tip-in. Bij de Sabres viel vooral verdediger Connor Clifton op met een schandalig smerige hit op het hoofd van Nico Hischier . Hischier keerde in periode drie niet meer terug. Naast een matchpenalty kreeg Clifton ook een officieel onderzoek aan de broek. Wellicht raakt Buffalo naast Clifton ook goalie Eric Comrie kwijt. Na tien minuten in periode twee verdween hij geblesseerd van het ijs. Zijn vervanger Ukko-Pekka Luukkonen kwam tot negentien saves.

Washington Capitals – Minnesota Wild 3-2

De Capitals lijken uit hun as te herrijzen na een dramatische start. Met de winst op Minnesota pakten ze hun tweede zege op rij. Grote man was goalie Darcy Kuemper die 37 saves liet noteren en een perfecte shootout keepte. Zo schonk hij Washington de nipte overwinning. Check vooral zijn save in periode drie op een schot van Minnesota-speler Joel Eriksson. Voor Washington scoorde John Carlson de enige shootout treffer.

Arizona Coyotes – Los Angeles Kings 4-5

Na acht minuten was het al 4-1 in het voordeel van de Coyotes. Het kostte Pheonix Copley zijn plek tussen de palen. En werd vervangen door Cam Talbot. Mede dankzij twee goals van Drew Doughty, waaronder de game winning goal in minuut 58 maakte de Kings hun comeback compleet.

Vancouver Canucks – St. Louis Blues 5-0

De Canucks veegde St. Louis met een 5-0 shutout van het ijs. Toch was de goalie van de Blues de uitblinker. Zonder de dertig saves van St. Louis-doelman Jordan Binnington was de wedstrijd op een slachting van zijn team uitgelopen. Quinten Hughes (ja, broer van de Hughes-brothers uit New Jersey) scoorde voor de tweede maal op rij twee keer in één wedstrijd en maakte daarmee het Hughes-succes van deze speeldag nog wat groter.