Goalie Leeuwesteijn zorgt mede met shutout voor winst Trappers


Wedstrijd elf in de Oberliga Nord bracht Tilburg naar Duisburg. Een volle bus supporters ging mee. Na een moeilijke eerste periode wist Tilburg uiteindelijk toch het verschil te maken mede dankzij uitstekend keeperswerk van Ruud Leeuwesteijn die een shutout pakte door alle 27 schoten te stoppen van ‘Die Fuchse’.

tekst gaat verder onder de foto

#33 Ruud Leeuwesteijn Foto: Romy Mullens

LEES OOK: Lastige pot in Herford met nipte winst Tilburg

Na zes minuten sloeg Tilburg meteen toe op de eerste de beste powerplay. Delaney Hessels gaf voor, D’Artagnan Joly schot werd gestopt door Duisburg goalie Fabian Hegmann en uit de rebound was het Jay Huisman die de puck hoog in het doel schoot. Precies in de allerlaatste seconde van de powerplay. Een goede start voor de mannen uit de Kruikenstad. Dat was ook het enige doelpunt in de eerste periode terwijl de verhouding qua schoten op doel 14-om-15 was in het voordeel van de Trappers.

De tweede periode had Tilburg by far het beste van het spel. Maar zoals Leeuwesteijn aan de kant van Tilburg als Hegmann aan de kant van Duisburg waren lastig te passeren. Een schotenverhouding van maar liefst vijftien voor Tilburg en maar drie voor Duisburg. Maar na veertig minuten hockey was de stand nog steeds maar 0-1 in het voordeel van de Nederlanders. De derde periode was weer een equal game. 10-om-10 qua schoten al wist Tilburg toch al vroeg in de laatste periode een gaatje te vinden in de verdediging van de Duitsers. Het was D’Artagnan Joly die een uitstekende cross pass van Branden Gracel over de vallende Duitse goalie lepelde. Drie punten konden mee naar huis maar ook twee geblesseerde spelers. Zowel Max Hermens als Delaney Hessels kwamen niet ongeschonden uit de strijd.

samenvatting Sprade TV

tekst gaat verder onder de video

persconferentie Sprade TV

tekst gaat verder onder de video

overige uitslagen Oberliga Nord vrijdag 27-10-2023
Indians – Halle 5-2
Essen – Hamm 5-2
Scorpions – Erfurt 4-0
Herne – Leipzig 5-2
Herford – Rostock 2-6

stand per 27-10
1. Essen 11-25
2. Scorpions 11-24
3. Tilburg 11-24
4. Erfurt 11-23
5. Indians 11-20
6. Halle 10-17
7. Hamm 11-14
8. Herne 11-14
9. Rostock 10-14
10. Duisburg 11-9
11. Herford 11-8
12. Leipzig 11-3

Previous Alleen Vegas nog ongeslagen na nederlagen Boston en Colorado
Next Leeuwarden slaat eerste slag tegen Zoetermeer