Oilers winnen Battle of Alberta voor 55411 toeschouwers

Dag twintig van de NHL had vier wedstrijden waarbij de “Battle of Alberta” in het Commenwealth Stadion met 55.411 toeschouwers outdoor werd gespeeld. De Oilers wonnen eindelijk weer eens inclusief de vorige week geblesseerd geraakt Connor McDavid speelde mee.

Buffalo Sabres – Colorado Avalanche 4-0

In zijn negenenveertigste NHL-wedstrijd was het Sabres doelman Ukko-Pekka Luukkonen die zijn eerste shutout in de NHL pakte. Jeff Skinner was met twee assists de man van Buffalo. Avalanche verdediger Cale Makar viel tegen de boarding op snelheid en is mogelijk een tijdje uitgeschakeld.

Tekst gaat verder onder de YouTube video

New Jersey Devils – Minnesota Wild 4-3

Ook de derde wedstrijd op de roadtrip van de Wild leverde verlies op. Ondanks een voorsprong (2-1) na 26 minuten werd er uiteindelijk nog verloren van de Devils. Jesper Bratt scoorde de eerste en vierde goal voor New Jersey.

Washington Capitals – San Jose Sharks 3-1

San Jose verloor wedstrijd negen op een rij. Ondanks een 1-0 voorsprong duurde het pas tot minuut 55 dat Washington het verschil kon maken. Tom Wilson scoorde toen de game winning goal met de 2-1. Evgeny Kuznetsov bepaalde de eindstand op 3-1 in de allerlaatste minuut.

Edmonton Oilers – Calgary Flames 5-2

De “Battle of Alberta” werd gespeeld in het Commenwealth stadion in Edmonton voor 55.411 toeschouwers. Zowel de Oilers als de Flames zijn heel slecht gestart in de League. Deze eerste battle van het seizoen leverde winst op voor Edmonton. Leon Draisaitl was goed voor twee assists. Mackenzie Weegar deed hetzelfde voor Calgary Flames. Vincent Desharnais scoorde zijn eerste NHL-goal. Hij scoorde de 4-1 met een schot van afstand wat stuiterde tegen de onderkant van de lat en binnen sloeg.