Assist Daniel Sprong, nederlaag Detroit tegen Boston


Dag negentien van de NHL had negen wedstrijden waarbij Daniel Sprong weer een assists had. Pittsburgh en Toronto ook al weer verloren.

LEES OOK: Eerste nederlaag Vegas, shutout Carolina en Vancouver

Philadelphia Flyers – Anaheim Ducks 4-7

De Ducks pakten hun derde zege op rij in een uitwedstrijd. Frank Vatrano was met een hattrick hun man van de wedstrijd.  Philadelphia schaatste continu achter feiten aan en kon nooit echt terug in de wedstrijd komen. Voor de Flyers scoorde Travis Konecny twee keer.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Florida Panthers – Seattle Kraken 3-2

Weer een verlies voor de Kraken. Daar hadden de Panthers wel een klunzige actie van Seattle-goalie Joey Daccord voor nodig. Met nog vijf minuten te gaan in de derde periode strafte Panther Nick Cousins gerommel van Daccord achter zijn eigen net keihard af: 3-2. Matthew Tkachuk scoorde voor Florida zijn eerste treffer van het seizoen en zijn goalie Sergei Bobrovsky was met 30 saves wederom in vorm.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Boston Bruins – Detroit Red Wings 4-1

In Boston liepen de Red Wings tegen hun derde nederlaag op rij aan. Bij een 2-0 achterstand kregen de Wings via de schitterende aansluitingstreffer van Joe Velano (wéér een assist van Daniel Sprong) hoop op een mooi resultaat. Maar met twee treffers bleek David Pastrnak de beul van Boston die Detroit met nul punten van het ijs stuurde. Zijn laatste treffer met een empty net voor de Wings was een echte biljardgoal: perfect via de boarding in het netje van de Red Wings. Sprong kwam tot 13 minuten ijstijd en leverde een plus een. Sprong had ook drie schoten op doel en veertien shifts.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Columbus Blue Jackets – New York Islanders 0-2

Grote man bij de Islanders was goalie Semyon Varlamov die met 34 saves een prachtige shut out pakte. Voor de Jackets deed goalie Spencer Martin het ook prima: 31 saves. Kyle Palmieri en Matt Martin wisten namens de Islanders toch twee keer het net van Columbus te vinden.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Montreal Canadiens – Winnipeg Jets 4-3 SO

Ondanks het feit Adam Lowry twee keer scoorde, Nino Niederreiter een goal en een assist liet noteren en Mason Appleton de overige twee assists leverde, stonden de Jets stonden na een thriller met lege handen. De Canadians hadden in goalie Jake Allen hun absolute held. Met 42 saves (!) voorkwam hij een nederlaag tijdens de reguliere speeltijd en overtime. Vervolgens pakte hij alle drie de penalty’s tijdens de shoot-out.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Nashville Predators – Toronto Maple Leafs 3-2 OT

De vijfde wedstrijd op rij buiten Toronto liep voor de Leafs uit op een overtime-confrontatie. Daarin sloegen de Predators met een mooi wrist shot van Roman Josi al na twee minuten toe. Nashville-goalie Juuse Saros hield de Sabres met 33 saves lang genoeg in het zadel om zijn team in overtime de zege te zien pakken. William Nylander en Mark Giordano scoorden voor Toronto.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Pittsburgh Penguins – Ottawa Senators 2-5

De ellende voor de Penguins houdt aan. In hoeverre general manager Kyle Dubas onder druk komt te staan, zal de komende tijd blijken. Feit blijft dat alle miljoenen die hij heeft uitgegeven tot nu toe niet tot goede resultaten leidden. Voor de Senators scoorde Brady Tkatchuk twee keer en bracht daarmee een einde een driedelige reeks verloren wedstrijden. De veertig saves van zijn goalie Joonas Korpisalo hielpen daar natuurlijk ook bij. Voor de Penguins viel superstar Sidney Crosby positief op met een goal en een assist.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Vancouver Canucks – New York Rangers 3-4 OT

In Vancouver stalen de Rangers de overwinning van de Canucks. Het was K’Andre Miller die met een prachtige one-timer de winst voor New York veilig stelde. Uiteraard hadden de Rangers daar de hulp van hun goalie “Igor de verschrikkelijke” voor nodig. Ranger-goalie Igor Shersterkin kwam namelijk tot dertig saves en dreef aanvaller Andrei Kuzmenko van Vancouver tot wanhoop met een reeks opeenvolgende reddingen.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Los Angeles Kings – Vegas Golden Knights 3-4 SO

Voor de Kings bracht Drew Doughty aan het einde van periode drie de spanning terug met zijn gelijkmaker. Maar in Los Angeles pakte uiteindelijk de Knights de winst. Via de penalty shoot-out  pakte Vegas voor de negende keer op rij punten. De sterkste ridder was goalie Logan Thompson die voor de Knights maar liefst 36 saves noteerde en geen enkel penalty shot tegen kreeg. Hij pakte in zijn carrière trouwen 31 van de 38 penalty’s!

Previous Liège Bulldogs walst over Chiefs Leuven heen
Next Indians goalie Brett Jaeger weer plaaggeest Trappers