Sprong verliest met Detroit, San Jose pakt eerste overwinning

Dag 29 van de NHL had tien wedstrijden waarbij Daniel Sprong verloor met Detroit Red Wings op bezoek bij de New York Rangers. San Jose Sharks hun eerste overwinning pakte tegen Philadelphia Flyers en goalie Matt Tomkins pakte zijn eerste NHL winst in zijn derde wedstrijd voor Tampa Bay Lightning.

Carolina Hurricanes – Buffalo Sabres 3-2 OT

Martin Necas was goud waard voor Carolina door in overtime de game winner te scoren.

tekst gaat verder onder YouTube video

Montreal Canadiens – Tampa Bay Lightning 3-5

Vier goals in de eerste periode voor de Lightning kwam Montreal niet meer te boven. Inmiddels staat Nikita Kucherov al op tien goals.

New York Islanders – Minnesota Wild 2-4

Twee goals in de derde periode voor Minnesota binnen een tijdsbestek van 52 seconden was te machtig voor de Islanders. Kirill Kaprizov scoorde de game winner.

New York Rangers – Detroit Red Wings 5-3

Daniel Sprong had achttien shifts met een ijstijd van bijna twintig minuten. Alleen aanvoerder Dylan Larkin had zestien seconden meer ijstijd.  Wel een minus een en met een schot op doel. De Rangers stonden na veertig minuten met 5-0 voor. In de derde periode wist Detroit nog drie keer te scoren maar dichterbij kwamen de Red Wings niet.

St. Louis Blues – Winnipeg Jets 2-5

Met twee goals was Kyle Connor de grote man bij de Jets.

Arizona Coyotes – Seattle Kraken 4-3 SO

Shootouts moesten er aan te pas komen om een winnaar te bepalen. Want bij iedere periode scoorde beide teams een goal. Nick Bjugstad was degene die voor de Coyotes de enige en dus winnende shootout produceerde.

Calgary Flames – Nashville Predators 4-2

Vier unanswered goals voor de Flames deden de 0-2 achterstand teniet tegen de Predators. Een schotenverhouding in de derde van 12-om-2 in het voordeel van Calgary. Blake Coleman scoorde de game winner.

Anaheim Ducks – Pittsburgh Penguins 0-2

Een gedwongen goalie wissel bleek geen probleem voor de Penguins. Tristan Jarry werd na 28 minuten vervangen door Magnus Hellberg en ze kregen beide geen goal tegen.

Colorado Avalanche – New Jersey Devils 6-3

In de derde periode werd het verschil gemaakt door Colorado. Mikko Rantanen had twee goals en een assist en Cale Makar gaf drie assists.

San Jose Sharks – Philadelphia Flyers 2-1

De eerste overwinning van het seizoen voor de Sharks. Vooral te danken aan goalie Mackenzie Blackwood die 38 saves maakte. De game winner was een powerplay goal van William Eklund.

Previous Edmonton verneukt goede start wederom, Toronto verslaat Tampa in overtime