Edmonton verneukt goede start wederom, Toronto verslaat Tampa in overtime

Dag 28 van de NHL had vier wedstrijden waarbij Edmonton weer klop kreeg door een slechte goalie en defensieve blunders. Toronto in overtime won van Tampa en Boston uit won op bezoek bij Dallas.

Florida Panthers – Columbus Blue Jackets 5-4 OT

Na drie goals binnen zes minuten kon Columbus goalie Elvis Merzlikins plaats maken voor Spencer Martin. Columbus scoorde daarna vier goals. Alleen in de laatste minuut wist Nick Cousins de gelijkmaker te scoren voor Florida en in overtime was het Caerter Verhaeghe die de overwinning binnenschoot voor de mensen uit de Sunshine state.

Toronto Maple Leafs – Tampa Bay Lightning 6-5 OT

Vier een stonden de Leafs achter na twintig minuten. Twee keer Auston Matthews, Calle Jarnkok en Mitchell Marner zorgde voor 5-4. Twee minuten voor tijd was het Brandon Hagel met de gelijkmaker door Tampa maar in overtime sloeg Calle Jarnkok toe voor de thuisclub met zijn tweede goal van de avond.

Dallas Stars – Boston Bruins 2-3

De eerste twee goals van de Bruins werden gescoord door rookies die beide hun eerste NHL-goal scoorden. John Beecher en Mason Lohrei.

De game winning goal was een powerplay goal van Bruins captain Brad Marchand.

Vancouver Canucks – Edmonton Oilers 6-2

Same shit different day. Edmonton begon ijzersterk aan de wedstrijd. Binnen elf minuten een 1-0 voorsprong met een schotenverhouding van 2-om-17. Vijf minuten later was het 6-om-19 en was de stand 3-1. Goalie Stuart Skinner en de verdediging stonden weer regelmatig te slapen op het ijs. Brock Boeser scoorde twee goals voor de Canucks die nu al acht wedstrijden op een rij punten hebben gescoord.