Eerste reguliere nederlaag Vegas, Devils verslaan Blackhawks

Dag 27 van de NHL had twee wedstrijden waarbij goalie van New Jersey Vitek Vancek een waanzinnige redding verrichtte tegen Chicago Blackhawks en Vegas Golden Knights de eerste nederlaag incasseerde in reguliere speeltijd tegen Anaheim Ducks.

Chicago Blackhawks – New Jersey Devils 2-4

Chicago pakte de voorsprong via Taylor Hall al vroeg in de wedstrijd maar Dawson Mercer en, in zijn eerste NHL-wedstrijd scoort Max Willman ook zijn eerste NHL-goal, zorgen voor een 2-1 voorsprong na de eerste twintig minuten.

Curtis Lazar scoort in de derde periode de 3-1 en terwijl vijf minuten voor tijd Ryan Donato de aansluitingstreffer scoort bepaald Michael McLeod de eindstand op 4-2 met een empty netter.

Anaheim Ducks – Vegas Golden Knights 4-2

Na veertig minuten leek er niets aan de hand voor Vegas Golden Knights. Een 2-0 voorsprong door goals van Jack Eichel en Ivan Barbashev. Maar de ridders uit Las Vegas kwamen van een koude kermis thuis. Uit maar zes schoten wisten de Ducks maar liefst vier keer Vegas goalie Logan Thompson te verslaan. Al snel viel de aansluitingstreffer door Adam Henrique. Met nog tien minuten te gaan scoorde Sam Carrick de gelijkmaker en drie minuten voor het einde was het Mason McTavish met de game winner en met zijn tweede van de avond maakte Carrick het af met een empty netter.