Shutout Heerenveen tegen Liege, Geleen wint weer na achterstand


Twee wedstrijden op zondag 5 november in strijd om de BeNe League Cup. Heerenveen pakte een shutout tegen Liege en Geleen kwam wederom terug van een achterstand en versloeg de mannen uit Neuwied.

LEES OOK: Mechelen pakt eerste overwinning, Diez wint ook in Den Haag

Unis Flyers Heerenveen – Liège Bulldogs 6-0

Na de eerste periode was nog van alles mogelijk aangezien het pas 1-0 stond door een goal van Jasper Nordemann die geheel vrij werd gelaten voor Liège goalie Troy Passingham. Het werd even Mike Collard tijd. Hij scoorde twee goals vrij vlot achter elkaar. De eerste was een afstandsschot door een mêlee van spelers en de tweede was na een gewonnen face-off waarna hij met een 180 graden draai iedereen verraste en de puck hard en laag binnen schoot.

Maar het was nog steeds niet gedaan voor de Flyers. Een gevecht aan de boarding werd gewonnen door Heerenveen en Tom Speel kon van dichtbij de 4-0 maken. En drie seconden voor de zoemer van het einde van de tweede periode schoot Lowie Vreys ook nog de 5-0 binnen. Wederom van dichtbij. In de derde periode behield Heerenveen goalie Martijn Oosterwijk de shutout en Mike Collard maakte zijn hattrick compleet doordat Lennart Vosmer goed doorzette en zo Collard een niet te missen kans bood.

Snackpoint Eaters Limburg – EC Die Bären 2016 e.V. 6-3

Al bij de eerste aanval van Geleen was het Yevgen Fadyeyev die de puck binnen achttien seconden rechtsboven in de hoek knalde. Binnen vijf minuten herstelde Neuwied de vroege achterstand. Jeff Smith, met een laag en hard schot schoot de gelijkmaker binnen op de powerplay. Nog geen minuut later was het Bjorn Asbach die via de five hole Neuwied op voorsprong schoot.

Neuwied had het lastig aan het begin van de tweede periode want men moest drie keer op de penalty kill. Uiteindelijk bij de derde keer kon Geleen toeslaan. Ben Dupperreault werd vrijgespeeld zodat hij geen moeite had om te scoren. Maar de eerste beste powerplay in de tweede periode voor Neuwied werd meteen afgestraft door de Duitsers. Janeck Sperling zorgde voor de 3-2 voorsprong in het Duitse voordeel. De derde periode ging zoals zo vaak voor de mannen uit het Limburgse. Een achterstand goedmaken en de overwinning uit het vuur slepen. Yevgen Fadyeyev, Ben Duperreault en twee keer Akim Ramoul zorgde ervoor dat Geleen weer tweede werd in de stand om de BeNe League Cup. Yevgen Fadyeyev was bij iedere goal betrokken. Hij werd terecht verkozen tot MOTM.

#12 Yevgen Fadyeyev Foto: Facebook Snackpoint Eaters Limburg

 

Previous Assist Sprong, Detroit verslaat Boston, weer 10 goals tegen Sharks
Next Eerste reguliere nederlaag Vegas, Devils verslaan Blackhawks