Mechelen pakt eerste overwinning, Diez wint ook in Den Haag


Zaterdag vier november waren er vier wedstrijden om de BeNe League Cup waarvan er een meetelde voor de Beker van België. Mechelen won na penaltyshots van Liège en pakte zo hun eerste overwinning van het seizoen. Diez won wederom met ruime cijfers, dit keer met 8-3 van Den Haag. Een heerlijke pot tussen Herentals en Geleen werd gewonnen na penaltyshots door HYC. En Leuven won nipt van Heerenveen.

LEES OOK: Diez dendert door, Herentals en Den Haag winnen uitwedstrijd

Liège Bulldogs – Mechelen Golden Sharks 2-3 SO

Mechelen wat nog niet gewonnen had in de BeNe League pakte brutaal een voorsprong van 2-0 door twee goals van Artsiom Anosov. Liège kwam sterk terug met een snelle aansluitingstreffer door Boet van Gestel. Maar pas drie minuten voor tijd wisten de Bulldogs de gelijkmaker te scoren. Die kwam op naam van Yoren de Smet. En de man van de twee goals voor de Golden Sharks Mechelen besliste de wedstrijd met het winnende penaltyshot Artsiom Anosov.

tekst gaat verder onder de foto

#15 Artsiom Anosov Foto Robert Bos

UltimAir HIJS Hokij Den Haag – EG Diez-Limburg 3-8

Een van de beste wedstrijden van het nog jonge BeNe League seizoen was de topper tussen Den Haag en Diez. Vooral in de eerste periode lag het tempo hoog. Den Haag pakte ook terecht de 3-1 voorsprong in de eerste twintig minuten. Jay de Ruiter en Bjorn Willemse zorgde al binnen zeven minuten voor een 2-0 voorsprong. Topscoorder van de BeNe League Hunter Fortin was een minuut later ook scherp. Maar Jeffrey Melissant zette de 3-1 op het scorebord. Nadat de rookwolken waren opgetrokken had Diez dertien keer geschoten en Den Haag tien keer.

In de tweede periode was het een gelijkopgaande strijd maar dat was niet te zien in de score want Diez scoorde drie unanswered goals. In een tijdsbestek van drie minuten werd de score omgedraaid. Tussen minuut 29 en 32 scoorde voor Diez David Lademann powerplay, Nils Wegner en John Mclean. Na veertig minuten was de stand 3-4 in het Duits voordeel. Schotenverhouding tweede periode 9-om-12. Door vele straffen voor de Hagenaars in de derde periode kon Diez uitlopen naar 8-3. Eerst nog twee even strength scores door Artjom Piskowazkow, en de tweede van de avond door Hunter Fortin en daarna nog twee powerplay goals voor David Lademann en Marek Krocker. Schotenverhouding derde periode 12-om-14.

tekst gaat verder onder de foto

#46 John Mclean Foto: Manuel Enderich

Chiefs Leuven – Unis Flyers Heerenveen 3-2

Na een paar flinke nederlagen op een rij revancheerde Chiefs Leuven zich gisterenavond tegen Heerenveen. Flyers coach Mike Nason had het in de voorbeschouwing al gezegd we moeten uit de strafbank blijven. De game winning goal van Leuven kwam inderdaad uit een powerplay situatie. Jakob Payette scoorde voor Leuven drie minuten voor tijd de game winning goal. Grayden Gottschalk had Leuven al binnen drie minuten op een 1-0 voorsprong gezet. Jesse Barwell zorgde vanaf puck drop in de tweede periode binnen acht seconden voor de 1-1. Toch ging Leuven met een voorsprong de laatste periode in. Want halverwege de wedstrijd zette Warre Vanmontfort de Belgen weer op voorsprong.

Vijf minuten voor tijd kreeg Boris Kolyasnikov een delay of game penalty en Heerenveen profiteerde daar gretig van. Op de powerplay was het Jesse Barwell die de Friezen op 2-2 schoot. Maar twee straffen binnen een minuut voor Wessel Copier en Henri Ruotsalainen leverde uiteinelijk de game winning goal voor de Belgen op.

tekst gaat verder onder de foto

#6 Jakop Payette Foto: Facebook Chiefs Leuven

Heylen Vastgoed HYC – Snackpoint Eaters Limburg 3-2 SO

Vier seconden voor tijd verliezen uit bij Geleen deed een paar weken geleden pijn bij Herentals. En dus wilde ze niet verliezen als Geleen op bezoek kwam. Het leverde Geleen wel een punt op want pas na reguliere speeltijd moesten de Eaters het hoofd buigen. HYC pakte al snel een voorsprong door een vroege powerplay goal van Brent Bogaerts. Die voorsprong werd uitgebouwd naar 2-0 toen in de twaalfde minuut Lowie Cuylaerts de 2-0 achter Eaters goalie Jowin Ansems prikte. Maar Geleen rechtte de rug en kwam halverwege de wedstrijd op 2-1 door een powerplay goal van Ben Duperreault. Akim Ramoul zorgde voor de 2-2 eveneens uit een powerplay situatie. Het laatste woord was voor Alexander Vasilyev. die zorgde ervoor dat het extra punt in België bleef.

#10 Alexander Vasilyev Foto: Kurt Tops

 

Previous Sprong verliest met Detroit van Florida, tien goals Vancouver
Next Assist Sprong, Detroit verslaat Boston, weer 10 goals tegen Sharks