Goal Sprong, St. Louis walst over Colorado heen


Dag 33 van de NHL had 12 wedstrijden waarbij Daniel Sprong goal nummer vier maakte van het seizoen voor Detroiten daarmee mee hielp aan de overwinning op Columbus. De Oilers weer eens wisten te winnen zonder punten door Connor McDavid of Leon Draisaitl en St. Louis speelde met Colorado.

LEES OOK: Shutout Vegas, Toronto heeft shootouts nodig tegen Calgary

Detroit Red Wings – Columbus Blue Jackets 5-4

“Ding Dong, open the door for Daniel Sprong” riep de verslaggever van de NHL vorig jaar regelmatig als Sprong weer eens wat fraais op het ijs liet zien in Seattle. Gisteren had die punchline in Detroit kunnen klinken. Sprong gaf de Red Wings in een zwaar bevochten overwinning een belangrijke 4-3 voorsprong aan het einde van de tweede periode (mooi snapshot). Daarna noteerde teammaat Jake Walman de 5-3 aan het begin van periode drie. Het werd nog wel even billen knijpen voor de Wings-fans toen Blue Jacket Patrik Laine negen minuten voor tijd de 5-4 liet noteren. Gelukkig pakte Detroit-goalie Ville Husso (achttien saves) met nog anderhalve minuut op de klok een laatste schot van Laine. Sprong had 11.38 minuten ijstijd in veertien shifts, en kwam tot twee schoten op doel.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Winnipeg Jets – Dallas Stars 2-3

In een bloedstollende wedstrijd was Dallas Star Wyatt Johnson met een goal en een assist de grote man. Scott Wedgewood droeg met zijn 31 saves ook een flinke steen bij aan de overwinning. Voor de Jets eindigde door de nederlaag hun reeks van opeenvolgende overwinningen (drie).

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Montreal Canadiens – Boston Bruins 3-2 OT

De Boston Bruin liepen bij de start van hun roadtrip meteen tegen een nederlaag aan. Weliswaar in overtime maar de Canadiens wisten de beren uit Boston te temmen door een goal van Kaiden Guhle na 2:13 in overtime.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Ottawa Senators – Calgary Flames

Wederom werd het vuur van Calgary door een Canadese rivaal geblust. Dit keer pakten de Senators de Flames bij de keel en beëindigden daarmee hun reeks van vijf thuisnederlagen. Calgary zag het met lede ogen aan en verloor na de nederlaag tegen Toronto dus voor de tweede keer op rij een Canadese Clash of the Titans. Drake Batherson (goal en een assist) en Tim Stützle  (twee assists) waren de machtigste Senators op het ijs.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Tampa Bay Lightning – Carolina Hurricanes 0-4

Florida kreeg heel plaatselijk met een gigantische orkaan te maken. Carolina ging als een wervelwind over het ijs van Tampa waardoor er voor Florida geen sprankje elektriciteit overbleef. Laat staan een bliksemschicht. Hurricanes-goalie Pyotr Kochetkov pakte met 22 saves een fraaie shut-out (zijn vijfde in de NHL). Zijn teamgenoten Sebastian Aho en Brent Burns (allebei een goal en een assist) waren de plaaggeesten voor het doel van Tampa.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Toronto Maple Leafs – Vancouver Canucks 5-2

In deze andere Canadese clash trokken de Leafs met gemak aan het langste eind. William Nylander illustreerde zijn topvorm nog maar eens met een fraaie goal en heeft nu tien goals, twaalf assists in vijftien wedstrijden geleverd. Leafs goalie Igor Samsonov was met zijn 31 saves ook een belangrijke factor in de overwinning.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

New York Islanders – Washington Capitals 1-4

De herrijzenis van de reus uit Washington is aanstaande. De Capitals hebben hun winnende vorm duidelijk hervonden en schaatsen zich zo een weg uit de crisis van de eerste wedstrijden. Aan de hand van opperreus Alex Ovechkin (twee goals) en via de reddingen van Capitals-goalie Hunter Shepard (36 saves) sleepte Washington de punten binnen.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Pittsburgh Penguins – Buffalo Sabres 4-0

De Penguins pakte hun vierde overwinning op rij en daar mochten ze hun goalie Tristan Jarry (een shut-out van 35 saves) hartelijk voor danken. Het was zijn derde shut-out in tien starts dit seizoen. Pittsburgh-verdediger Erik Karlsson liet twee treffers noteren. Voor Buffalo was Ukko-Pekka Luukkonen de man in vorm. Met zijn 36 saves voorkwam hij een vernedering voor de Sabres.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Nashville Predators – Arizona Coyotes 5-7

In een waar doelpuntenfestijn bleef Nashville als een dodelijk gewonde prooi achter nadat Arizona maar liefst zeven keer het net had weten te vinden. Het was een gevecht op het scherpst van de snede dat door Coyote Nick Bjugstad werd beslist. Met nog anderhalve minuut op de klok bezegelde hij met een empty net goal het lot van de Predators: 7-5. Logan Cooly (drie assists) en goalie Connor Ingram (36 saves) waren de uitblinkers bij Arizona.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Colorado Avalanche – St. Louis Blues 2-8

Een lawine van goals kreeg Colorado over zich heen en de Blues lieten de Avalanche totaal vernederd achter in Ball Arena te Denver. St. Louis had in Brayden Schenn en Pavel Buchnevich de scherpschutters die Colorado helemaal lek schoten: beide spelers noteerden een hattrick. Daarnaast hielp Blues-goalie Jordan Bennington met 36 saves ook een handje. En Colorado? They’ve still got the blues on that defeat.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Seattle Kraken – Edmonton Oilers 1-4

Edmonton rechtte gisteren zijn rug en frituurde de inktvis uit Seattle. Met een prachtige pure hattrick zette Zach Hyman de Oilers in de eerste periode op rozen: 3-0. Vanaf dat moment controleerde Edmonton de wedstrijd en kwam nooit meer in de problemen. Oilers-goalie Stuart Skinner had een rustige avond met 17 saves. Kraken-coach Dave Haksol zag zijn goalie Philip Grubauer tijdens periode één vier goals toestaan op 17 schoten. Grubauer werd daarop vervangen door Joey Daccord. Daccord stopte de overige negen schoten van Edmonton.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Los Angeles Kings – Philadelphia Flyers 2-4

Na acht wedstrijden op rij punten te hebben gehaald, stonden de Kings aan het einde van de wedstrijd met lege handen. Dat was vooral aan de 35 saves van Phillie-goalie (ex L.A. Kings) Carl Petersen te danken. De Flyers hadden met Morgan Frost (twee goals) en Owen Tippet (goal en een assist) nog twee uitblinkers op het ijs.

 

Previous Liège verslaat Geleen, nipte winst Heerenveen op Herentals
Next Geleen verslaat koploper Diez, Mechelen wint weer