Coaching change Edmonton, vier punten Draisaitl, zeven special teams goals Dallas


Dag 34 en 35 van de NHL hadden zeven wedstrijden waarbij rookie Connor Bedard twee goals scoorde tegen Florida. Een coaching change bij Edmonton wat goed uitpakte en Quinn Hughes die zijn drieëntwintigste punt pakte als verdediger. Het is voor Quinn Hughes de tweede keer dat hij meer dan twintig punten pakt in achttien wedstrijden vanaf het begin van het seizoen. De enige die dat in de geschiedenis van de NHL ook deed was Bobby Orr in 70 en 75.

LEES OOK: Goal Sprong, St. Louis walst over Colorado heen

Florida Panthers – Chicago Blackhawks 4-3

Ondanks twee goals van Connor Bedard versloeg Florida Chicago met 4-3. Twee goals en twee assists voor Sam Reinhart die bij alle goals betrokken was van de Panthers.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Minnesota Wild – Dallas Stars 3-8

Maar liefst zeven goals werden er door de special teams gescoord van Dallas. Vijf powerplay goals en twee shorthanded goals. Jason Robertson en Wyatt Johnston scoorde twee goals en gaven een assist.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Montreal Canadiens – Vancouver Canucks 2-5

De Canucks wonnen inmiddels elf van de vijftien wedstrijden. Bij deze wedstrijd scoorden Brock Boeser, Conor Garland en Dakota Joshua ieder een goal en gaven een assist.

tekst gaat verder onder de YouTube video

New York Rangers – Columbus Blue Jackets 4-3 SO

Elf seconden voor het einde van de wedstrijd was het Ranger Alexis Lafreniere die de 3-3 maakte. Hij was ook de enige die een shootout scoorde. En zo hebben de Rangers al tien wedstrijden op een rij punten gescoord.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Anaheim Ducks – San Jose Sharks 4-1

Twee keer Frank Vatrano die inmiddels al elf goals heeft gescoord voor de Ducks legde de basis voor de overwinning op de Sharks.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Edmonton Oilers – New York Islanders 4-1

Na de winst op zaterdag tegen Seattle werd er alsnog afscheid genomen van Oilers coach Jay Woodcroft en assistent Dave Manson. Kris Knoblauch is de opvolger met als assistent Paul Coffey. Leon Draisaitl scoorde een goal en gaf drie assists. Ook Connor McDavid kwam op de scoresheet nadat hij drie wedstrijden droog stond.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Seattle Kraken – Colorado Avalanche 1-5

Seattle hield het een periode vol met een 1-0 voorsprong maar vijf unanswered goals deden het voor Colorado. Drie assists voor Nathan MacKinnon.

Previous Geleen verslaat koploper Diez, Mechelen wint weer
Next Shutout Capitals, Blues, NHL record Ducks