Shutout Capitals, Blues, NHL record Ducks

Dag 36 van de NHL had negen wedstrijden waarbij de goalies van St. Louis en de Capitals een shutout pakte. Sidney Crosby een hattrick scoorde en de Anaheim Ducks een nieuw NHL record vestigden.

Buffalo Sabres – Boston Bruins 2-5

David Patrnak was goed voor drie punten met een goal en een assist. Pas na de 5-0 wist Victor Olofsson twee goals te scoren voor de Buffels.

Columbus Blue Jackets – Pittsburgh Penguins 3-5

Een hattrick van captain Sidney Crosby hielp Pittsburgh aan de zege op Columbus.

Montreal Canadiens – Calgary Flames 1-2

Alle goals vielen in de tweede periode en het was vooral aan de teruggekeerde van een blessure Flames goalie Jacob Markstrom te danken dat de winst werd meegenomen naar Alberta. Markstrom maakte 34 reddingen.

Washington Capitals – Vegas Golden Knights 3-0

Caps goalie Charlie Lindgren maakte 35 reddingen en pakte zo een shutout. Het werd de derde overwinning op een rij voor de mannen uit de hoofdstad van de U.S.A.

Dallas Stars – Arizona Coyotes 4-3 OT

Lawson Crouse zette in minuut 55 de Yotes op een 3-2 voorsprong. Tyler Sequin zette de gelijkmaker op het bord twee minuten later en in overtime was het Matt Duchene voor het extra punt voor de Stars.

Nashville Predators – Anaheim Ducks 2-3

De Ducks hebben een nieuw NHL record gevestigd. Het NHL comeback record. Het is het eerste team in de NHL wat zes keer binnen achttien wedstrijden in de derde periode van een achterstand terugkomt. Adam Henrique scoorde de game winning goal drie minuten voor tijd.

St. Louis Blues – Tampa Bay Lightning 5-0

Jordan Binnington stopte alle dertig schoten van de Lightning. Jordan Kyrou scoorde twee van de vijf goals voor de Blues.

Winnipeg Jets – New Jersey Devils 6-3

Kyle Connor was met twee treffers trefzeker voor de Jets tegen de Devils.

San Jose Sharks – Florida Panthers 3-5

De vijfde overwinning op een rij voor de Panthers. Het werd bewerkstelligd in de laatste tien minuten. De game winner werd gescoord door Kevin Stenlund.

Previous Coaching change Edmonton, vier punten Draisaitl, zeven special teams goals Dallas