Colorado walst over Anaheim heen, Kane hattrick bij winst Oilers

Dag 37 van de NHL had vier wedstrijden waarbij de Oilers voor de derde keer op een rij wonnen, Colorado over de Anaheim Ducks heen walste en de Canucks in overtime de Islanders versloegen.

Carolina Hurricanes – Philadelphia Flyers 1-3

Flyers goalie Carter Hart kwam terug van een blessure en dat liet zich merken. Hij stopte 31 van de 32 schoten. Owen Tipett, Travis Konecny en Ryan Poehling zorgden voor de drie goals voor de Flyers.

Edmonton Oilers – Seattle Kraken 4-3 OT

Edmonton kwam op 1-0 door een goal van Connor McDavid na vijf minuten in de tweede periode. Maar daarna was het toch echt Seattle wat de boventoon voerde. Jared McCann, Pierre-Edouard Bellemare en Alex Wennberg zorgde voor de 1-3 stand na veertig minuten. Daarna werd het de wedstrijd van Evander Kane met een natural hattrick. Waarvan de derde goal die viel in overtime. Het was de derde overwinning op een rij voor de Oilers.

Colorado Avalanche – Anaheim Ducks 8-2

Maar zeventien schoten hadden de Duck tegen Colorado. Die deden er 38 en daarvan gingen er acht in het netje van de Ducks. Twee goals voor Valeri Nichushkin en drie assists voor Cale Makar.

Vancouver Canucks – New York Islanders 4-3 OT

Vancouver keek bijna de hele wedstrijd tegen een achterstand aan maar mede dankzij Quinn Hughes die twee assists had en de game winner scoorde in overtime trok Vancouver alsnog de winst naar zich toe.