Daniel Sprong verliest met Detroit van Ottawa in overtime

Dag 38 van de NHL had negen wedstrijden waarbij Daniel Sprong verloor in overtime van Ottawa met een highlight reel goal in de NHL Global Series. Hij had nog geen tien minuten ijstijd. Drie shots on goal en vijftien shifts.

Ottawa Senators – Detroit Red Wings 5-4 OT

De start was voor de Red Wings, maar de eerste beste powerplay voor Ottawa wist men meteen te benutten. Drake Batherson schoot en Brady Tkachuk veranderde de puck van richting. Vlak na de 1-0 was er een powerplay voor de Red Wings. Joonas Korpisalo hield de Senators op de been. Tim Stutzle deed een pirouette in de tiende minuut nadat hij eerst op zijn knieën op het ijs gleed en niemand verwachte dat. Maar Brady Tkachuk dus wel. Die kon heel makkelijk de puck in de verre hoek binnen tikken. Jake Sanderson scoorde de 3-0 binnen dertien minuten. Je verwacht dan een stevige start van de tweede periode door Detroit. Maar na 78 seconden scoorde Jos Norris de 4-0. Daarna was het tijd voor Detroit. In een tijdsbestek van acht minuten was het vier keer raak.

Twee lucky bounces maar die tellen ook en twee uitgespeelde aanvallen. Lucas Raymond, David Perron, Alex DeBrincat en Shayne Gotisbehere zorgden voor de 4-4. Vooral aan het eind van de derde periode moest Detroit flink aan de bak met penalty kills. Het lukte ze om een punt te behalen. Maar in de laatste twee seconden van de overtime had Tim Stutzle een mooie baseball move waarbij goalie James Reimer bukte in plaats van de puck weg te koppen.

Columbus Blue Jackets – Arizona Coyotes 2-3

Twee goals binnen dertig seconden voor Arizona maakte het verschil. Logan Cooley en Lawson Crouse deden dat huzarenstukje.

Montreal Canadiens – Vegas Golden Knights 5-6

Twee powerplay goals van Vegas in minuut 58 maakte het verschil voor de Gouden Ridders. Shea Theodore scoorde een goal en had drie assists in de doelpuntrijke wedstrijd.

Pittsburgh Penguins – New Jersey Devils 2-5

Na veertig minuten was het 2-2 waarna New Jersey drie goals scoorde in de laatste twintig minuten. Jesper Bratt scoorde de game winning goal in minuut 43.

Chicago Blackhawks – Tampa Bay Lightning 2-4

Victor Hedman scoorde de game winner in minuut 52. Chicago had maar vijftien schoten op doel van Tampa.

Calgary Flames – Vancouver Canucks 5-2

Vancouver heeft de beste start ooit in de NHL als franchise maar tegen de Flames waren ze niet opgewassen. Elias Lindholm was goed voor drie punten met twee assists en een goal.

Seattle Kraken – New York Islanders 4-3 SO

Acht ronden duurde de shootouts. En het werd de zevende nederlaag op een rij voor de Islanders. De game winning shootout werd gescoord door Kailer Yamamoto.

Los Angeles Kings – Florida Panthers 2-1

De Kings beëindigde de game winning streak van vijf winstpartijen door de Panthers. Mede dankzij een zeer goed keepende Cam Talbot. Hij buigde alleen voor een goal van Sam Reinhart.

San Jose Sharks – St. Louis Blues 5-1

Weer zo’n wedstrijd van de Sharks net als tegen de Oilers een uitstekende Sharks goalie Kaapo Kahkonen die 44 schoten stopte. Joel Hofer van de Blues deed dat niet en kon aan het begin van de tweede periode naar de kant. Hij incasseerde drie goals binnen drie minuten. Mike Hoffman scoorde twee goals.